İstanbul’da trafik yoğunluğu arttı: Araçlar ilerlemekte zorluk yaşıyor

İstanbul’da yeni haftanın ilk gününde okula ve işe giden vatandaşlar trafik yoğunluğunun artmasına sebep oldu. Araçlar, yolların bazı noktalarında trafikte ilerlemekte zorluk yaşadı.

27.05.2024-11:03 - (Son Güncelleme: 27.05.2024-17:37) İstanbul’da trafik yoğunluğu arttı: Araçlar ilerlemekte zorluk yaşıyor

İstanbul'un bazı bölgelerinde haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğu yaşandı. Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda Kadıköy ile Kartal arasında her iki yönde ağır trafik akışı gözlendi. TEM Otoyolu'nda ise Samandıra kavşağı ile Çamlıca gişeler arasında trafik yoğunluğu mevcuttu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde yoğunluk, Şişli, Mecidiyeköy, Çamlıca ve Ataşehir'den başlayarak hissediliyordu. Avrasya Tüneli girişlerinde uzun araç kuyrukları oluşurken Güzelyalı ile Tuzla yönünde araç arızası nedeniyle bir şerit trafiğe kapatıldı.

Araçlar ilerlemekte zorlanıyor

AA’da yer alan habere göre; D-100 kara yolunda ise, Kartal, Maltepe ve Bostancı bölgelerindeki araç yoğunluğu Kadıköy'e kadar uzandı. Avrupa Yakası'nda, D-100 kara yolunda Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Yenibosna, Edirnekapı, Haliç Köprüsü, Halıcıoğlu ve Çağlayan gibi bölgelerde çift yönlü bölgesel yoğunluklar yaşandı.

İstanbul’da trafik yoğunluğu arttı: Araçlar ilerlemekte zorluk yaşıyor

Araçlar, TEM Otoyolu'nda Okmeydanı-Hasdal mevkisi ile Basın Ekspres Caddesi'nde ilerlemekte güçlük çekti. Sefaköy-Kuyumcukent yönünde hasarlı Trafik Kazası nedeniyle ulaşım olumsuz etkilendi.

Büyükdere Caddesi ile Levent TEM katılım yolları Ankara istikametinde ve sahil yolunda Yeşilköy ile Bakırköy arasında trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik haritası verilerine göre, trafik yoğunluğu yer yer yüzde 65'e kadar ulaştı.

Toplu taşıma araçlarında yoğunluk

Toplu taşıma araçlarında da yolcu yoğunluğu dikkat çekti. Metro, metrobüs, otobüs, Marmaray ve deniz taşıtlarını kullanmak isteyenler, kalabalık nedeniyle turnikelerde ve aktarma istasyonlarında beklemek zorunda kaldı. Özellikle metrobüs hattının Altunizade durağı ile M-5 Üsküdar-Samandıra Metro hattında Altunizade yönünde ve Uzunçayır metrobüs durağında yoğunluk gözlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal