İstanbul'da Toplu Taşıma Kuralları Belirlendi

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararına göre metro ile tramvayda ayakta yolcu kapasitesinin yarısı kadar kişi alınabilecek.

09.09.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-13:37) İstanbul'da Toplu Taşıma Kuralları Belirlendi

Metrobüsler ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı olan toplu taşıtlarda da ayakta yolcu kapasitesinin üçte birine kadar yolcu alımı yapılabilecek.

Ayakta yolcu yasağının akabinden İstanbul'da toplu taşıma araçlarının kuralları belirlendi.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı kararı göre metro ve tramvay benzeri raylı sistem araçlarında ayakta yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu alımı yapılacak.

METROBÜS İLE OTOBÜSLERDE ÜÇTE BİRİ KADAR AYAKTA YOLCU

Metrobüsler ve koltuk kapasiteleri azaltılmış otobüsler benzeri ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu taşıtlarda da ayakta yolcu kapasitesinin üçte birine kadar yolcu binebilecek.

KAPASİTE DOLDUĞUNDA YOLCU ALINMAYACAK

Araç kapasitesinin tamamlanması durumunda şoför tarafından yolcu alımı yapılmayacak. Israrla binilmesi durumunda ise araç durdurularak sürücü tarafından emniyet güçlerine bildirilecek.

ARAÇ ZEMİNİNDE ETİKET UYGULAMASI

Ayakta yolculuk yapan vatandaşların yakın temasının önüne geçmek için araç zemininde etiket uygulaması olacak.

UYARI LEVHALARI YERLEŞTİRİLECEK

Diğer taraftan raylı sistem araçları, metrobüsler ile koltuk kapasiteleri azaltılmış otobüslerde ayakta alınabilecek yolcu sayısını bildiren levha ve tabelalar tüm yolcuların görebileceği şekilde yerleştirilecek ve ayaktaki yolcuların durabileceği alanlar fiziki olarak işaretlenerek suretiyle düzenlenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal