İstanbul’da terör operasyonu! Eylem hazırlığındayken bombalarla yakalandılar

İstanbul’da gerçekleştirilen terör operasyonu sonucu, TKP/ML üyesi iki terörist bombalarla yakalandı. Eş zaman iki düzenlenen çifte operasyonda patlayıcı maddeler bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

13.04.2023-10:45 - (Son Güncelleme: 13.04.2023-17:08) İstanbul’da terör operasyonu! Eylem hazırlığındayken bombalarla yakalandılar

İstanbul’da “Silahlı Terör Örgütü Üyeliği” suçundan aranan Ünal Y. terör örgütü TKP/ML üyesi olan Oktay C.’nin, Esenyurt’ta kiraladıktan daireye baskın gerçekleştirildi. Arama yapılan bomba yapımında kullanılan malzemeler ve 250 gram TATP adlı patlayıcı maddeler bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre terör örgütü TKP/ML üyesi Ünal Y. ve Oktay C. adlı iki örgüt mensubu operasyonla yakalandı. Operasyon, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün tespitlerinin sonrasında düzenlendi.

Önce Ünal Y. İstanbul Küçükçekmece’de bir fırına düzenlenen operasyonla dolabın içerisine saklanmış halde bulundu.  "Silahlı Terör Örgütü Üyeliği" suçundan ötürü aranan Ünal Y.'nin Esenyurt İlçesi'nde örgütsel dokümanları ve patlayıcı maddeleri sakladığı bir adres tespit edildi ve söz konusu adrese operasyon yapıldı.

Bombalarla yakalandı

250 gram TATP ele geçirildi

6 Nisan'da söz konusu fırına düzenlenen operasyonda fırındaki gizli bölmede yakalanarak gözaltına alınan Ünal Y.'nin kullandığı Esenyurt'taki adreste; bomba yapımında kullanılan malzemeler ve 250 gram "TATP" olarak adlandırılan patlayıcı madde, 600 miligram "Başlatıcı" olarak kullanılan hidroklorik asit, bomba imalatında kullanılan 30 gram barut, El Yapımı Patlayıcı (EYP) hazırlanmasında kullanılan 57 adet maytap fitili ve 17 adet tel maytap ile EYP'lerde "Akım Kaynağı" olarak kullanılan elektronik devre ekipmanları ele geçirildi.

Tabancalar da bulundu

Adresin banyosunda bulunan dolaplarda Ünal Y.'nin parmak izleri tespit edildi. İkinci operasyon ise adresi Ünal Y.'ye kiralayan, terör örgütü üyeliği bulunan, terör örgütünün adına faaliyetler yürüttüğü tespit edilen ve evi Ünal Y.'ye kiralayan Oktay C.'ye ait olduğu belirlendi. Oktay C. de Avcılar ve Büyükçekmece İlçeleri'nde iki ayrı adrese düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Oktay C.'nin yakalandığı adreste yapılan aramalarda üç ruhsatsız silah ele geçirildi. Oktay C.'nin İstanbul Emniyeti'ndeki işlemleri devam ederken, Ünal Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen ikilinin bağlantıları ve saldırı hedeflediği noktalara yönelik deşifre çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal