İstanbul'da sahtecilik operasyonu: CHP'li eski avcılar belediye başkanı gözaltında

İstanbul merkezli soruşturmada ihaleye fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Avcılar eski belediye başkanı Handan Toprak da gözaltına alındı.

01.04.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-12:33) İstanbul'da sahtecilik operasyonu: CHP'li eski avcılar belediye başkanı gözaltında

İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' operasyonunda, eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve belediye çalışanlarının da arasında bulunduğu 27 kişiden 21'i gözaltına alındığı açıklandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcılar Belediyesinin geçmiş dönemdeki birçok ihalesinde, 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' olaylarını gerçekleştirerek kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen ve aralarında eski Belediye Başkanı Handan Toprak ile 15 belediye çalışanının da bulunduğu 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafınca, şüpheli suçluların tutuklanması amacıyla  İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir ve Tekirdağ'da düzenlemiş olduğu eş zamanlı operasyonda, Toprak'ın da arasında bulunduğu 21 zanlıyı yakaladı. Diğer, 6 zanlının Aralık 2021'de düzenlenen benzer bir operasyonda gözaltına alındığı ve cezaevinde tutuklu bulundukları öğrenildi.


Soruşturmadan detaylar açıklandı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü soruşturmada, Avcılar Belediyesi'nin 2 ihalesiyle alakalı şüpheli Erkan Karaaslan ve akabinde beraber hareket ettiği kişilerin ihaleye fesat karıştırma suçunu işledikleri, ayrıca ihalede görevli belediye personelinin de suça iştirak ettiği yönünde tespitler olduğu açıklandı. 15 Temmuz darbe girişimi ardından tutuklanan Erkan Karaaslan liderliğindeki örgütün yaklaşık 22 milyon TL değerinde toplam 80 kamu ihalesi aldığı, Avcılar Belediyesi'nin ihalelerinde ise yaklaşık maliyet hesaplamaları yapılırken yalnızca Erkan Karaaslan'ın bağlı firmalarda teklifler alındığı açıklandı. Erkan Karaaslan'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınarak tutuklanmasına rağmen süreç boyunca ihalelere 'Proje Yöneticisi' sıfatıyla belediyedeki işinin başında gibi gösterildiğinin tespit edildiği de açıklandı.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal