İstanbul’da mezar fiyatları 69 bin TL’yi buldu

İstanbul’da ağızları açık bırakan mezar fiyatları açıklandı. Bir mezarın 69 bin TL olması herkesi şaşırtırken Sivas Belediyesi’nden açıklama geldi.

10.01.2024-15:26 - (Son Güncelleme: 10.01.2024-18:08) İstanbul’da mezar fiyatları 69 bin TL’yi buldu

Sivas Belediyesi’nin yıllardır uyguladığı çalışma, İstanbul’da mezar fiyatlarının 69 bin TL olmasının ardından yeniden Gündem oldu. Belediye, uzun yıllardır yakını vefat eden herkese ücretsiz bir şekilde mezar yeri tahsis ediyordu.  Buna ek olarak ölüm anından defin anına kadar tüm cenaze işlemleri Sivas Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Bu çalışmayla yakını vefat edenler hiçbir ödeme yapmadan, hiçbir işlemle ilgilenmiyorlar. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, tüm hizmetlerin ücretsiz olarak karşılandığını belirterek şu sözleri söyledi:

“Sivas Belediyesi olarak hemşerilerimizin huzuru, mutluluğu ve güvenli bir ortamda yaşamaları için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Çalışmalarımızdan birisini de Mezarlıklar Müdürlüğü çatısı altında yürütüyoruz. İnsanoğlu ölümlüdür, hemşerilerimiz bir gün emanetini Rabbine teslim ettiği zaman, o zor zamanlarında yanlarında oluyoruz. Yakını vefat eden bir hemşerimiz bize ulaştığı andan itibaren ekiplerimiz cenazenin evinden veya hastaneden alınmasından, defin ve defin sonrası işlemlerine kadar tüm hizmetleri yürütüyor. Ölüm haktır, hepimizin başına gelecek, buna hazırlıklı olmamız lazım. Mezarlıklarımız da önemsediğimiz bir alan. Mezarlıklarımızı da hemşerilerimize ücretsiz olarak ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Ayrıca Yukarı Tekke Mezarlığı’nda mezar taşından çevre düzenlemesine kadar her şey belediye tarafından karşılanıyor. Böylesine zor bir anda farklı sıkıntılarla uğraşmadan, sadece yakınının acısını ve sayısı tutması için ekiplerimiz ölüm anından defin sonrasına kadar tüm işlemleri gerçekleştiriyor." 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal