İstanbul'da kuvvetli yağış trafiği felç etti!

İstanbul'da beklenmedik ve şiddetli yağışlar kenti adeta felç etti. Gece boyunca süren ve sabaha karşı daha da artan yağışlar, kara ulaşımında ciddi aksamalara yol açtı. Özellikle Büyükçekmece'de oluşan su birikintileri, sürücülere zor anlar yaşattı.

20.04.2024-15:58 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-15:58) İstanbul'da kuvvetli yağış trafiği felç etti!

Gecenin ilerleyen saatlerinde D-100 kara yolunda Güzelşehir mevkisi Kumburgaz istikametinde su birikintileri oluştu. Bu ani ve beklenmedik durum, yolda seyir halinde olan sürücüler için tehlikeli anlar yarattı. Su birikintilerini son anda fark eden sürücüler, ani manevralar yaparak kazaların önüne geçmeye çalıştı. Arkadan gelen sürücüler ise olası kazaları engellemek için ani frenler yapmak zorunda kaldılar.

Güzelşehir'de bulunan ve araç trafiğinin yoğun olduğu alt geçit, yağışın etkisiyle sular altında kaldı. Ancak bazı sürücüler, su birikintisine rağmen alt geçitten geçmeye devam etti, bu da riskleri artırdı.


Trafik yoğunluğu yüzde 63 oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Cep Trafik Uygulaması'na göre, şehir genelinde trafik yoğunluğu saat 13.40 itibarıyla yüzde 63 olarak ölçüldü. Özellikle D-100 kara yolu, TEM otoyolu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün giriş ve çıkış güzergahları, sahil yolları ve kentin ana arterlerinin birçok bölümünde araçlar güçlüklerle ilerledi.

Yağışın etkisiyle oluşan trafik yoğunluğu, sürücülere ekstra dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve trafik ekipleri, oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekliyor. Sürücülere ve yayalara yağışa karşı dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunuldu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal