İstanbul'da Korkunç Kaza!

İstanbul Büyükdere Caddesi’nde makas atarak seyreden bir otomobil en son otobüs durağına daldı. Zincirleme kazada bir kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi ise yaralandı.

29.04.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-16:48)

İstanbul Büyükdere Caddesi’nde makas atarak seyreden bir otomobil en son otobüs durağına daldı. Zincirleme kazada bir kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi ise yaralandı.

Kaza yapan aracın 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücüsü gözaltına alınırken, dehşet saçan kaza dakika dakika MOBESE kameraları tarafından kaydedildi.

CNNTÜRK TV'den Tugay Saday'ın haberine göre, kaza, 26 Mart’ta akşam sularında Beşiktaş 4. Levent otobüs duraklarında meydana geldi. Büyükdere Caddesi’nde makas atarak seyreden araç kontrolden çıkarak, ilk önce önünde ilerleyen bir araca çarptı. Daha sonra hızını alamayarak park halindeki bir aracı önüne alarak otobüs durağına daldı. Meydana gelen zincirleme kaza neticesinde durakta otobüs bekleyen biri ağır 4 yolcu yaralandı.

Kazanın meydana geldiği yere ulaşan sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan yolculardan 41 yaşındaki Ferhat Saday yaşamını yitirdi.

SÜRÜCÜ EHLİYETSİZ ÇIKTI

Kazayla ilgili tahkikat başlatan polis zincirleme kazaya yol açan otomobil sürücüsü B.Ç.’yi gözaltına alarak karakola götürdü. Emniyetteki sorgulamada B.Ç. adındaki araç sürücüsünün 17 yaşında olduğu ve ehliyetsiz olduğu halde annesinin otomobiliyle trafiğe çıktığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin bitmesi sonrası adliyeye sevk edilen 17 yaşındaki B.Ç. 27 Mart Günü tutuklandı.

KAZA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

MOBESE kameraları tarafından dakika dakika kaydedilen görüntülerde, B.Ç.’nin hakimiyetindeki otomobilin makas atarak ilerlemeye çalıştığı görülüyor. Kontrolden çıkan otomobil ilk önce bir araca çarpıyor. Daha sonra ise park halindeki başka bir aracı önüne alarak otobüs durağına dalıyor.

SÜRÜCÜNÜN TAHLİYESİNE İTİRAZ

Yaklaşık 20 gün hapishanede kalan B.Ç. tahliye edildi. Bu karara itiraz eden Ferhat Saday’ın avukatı Aşkın Ceylan “Kamera kayıtları incelendiğinde sürücünün burada makas atmaya çalıştığını görüyoruz. Bu apaçık bir cinayete teşebbüs gibi bir şey aslında. Hem süratlisiniz hem ehliyetsizsiniz. Sol şeritten en sağ şeride makas atmaya çalışıyorsunuz. Bu eylemlerin neticesinde eve gitmek için bekleyen vatandaşların ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet veriyorsunuz. Bu sebeple de verilen tahliye kararı adalete uygun olmamıştır” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal