İstanbul’da kiracıya yapılan tehdit ve rahatsızlık davası sonuçlandı: 9 ay 10 gün hapis

Kiracısını yüksek kira istemiyle tehditlere eden ev sahibi hakkında yargıdan emsal bir ceza geldi. Kiracısını tehdit eden mülk sahibine 9 ay 10 gün hapis cezası verildi.

13.01.2024-17:33 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-17:33) İstanbul’da kiracıya yapılan tehdit ve rahatsızlık davası sonuçlandı: 9 ay 10 gün hapis

İstanbul Üsküdar'da yaşayan B.K. isimli kadın, 2017 yılında kiraladığı dairede yaşadığı bir dizi rahatsız edici olayı gündeme getirdi. Ev sahibi Ö.Y'nin, 2023 yılında kira bedelini yasal zammın üzerinde bir şekilde 13 bin liraya çıkarmak istemesi üzerine başlayan olaylar, kiracıyı ciddi şekilde mağdur etti. Ö.Y'nin talebini kabul etmeyen B.K, ev sahibinin tehditlerine maruz kaldı. Ev sahibi, "Beni daireye girmek zorunda bırakmayın. O ev boşaltılacak, gerekirse kapının kilidi değiştirilecek" gibi ciddi tehditlerde bulundu. Bu tehditlerin ardından bir ay boyunca sürekli aramalar yapıldı ve sonrasında zile basılarak rahatsızlık vermeye başladı.

Savcılık karar verdi

Korkudan kapıyı açamaz hale gelen kadının savcılık dilekçesinde, "Müvekkil, şüphelinin sürekli kendisini aramasından, evinin önüne gelip kapının zilini çalmasından ve mesaj ile tehditler savurmasından dolayı mağdur oldu. Müvekkil artık eve girip çıkarken korkar ve sürekli sokağı kontrol eder hale gelmiştir. Can güvenliğinden endişe duymaktadır" ifadeleri kullanıldı belirtildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ev sahibinin ‘ısrarlı şekilde rahatsız’ ettiğini belirterek  "tehdit" ve "ısrarlı takip" suçlarından 4 yıla kadar hapsini istedi.

Mahkeme, mesajların tehdit suçu içerisinde bulunduğunu belirterek "kadına karşı tehdit" ve "ısrarlı takip" suçlarından 9 ay 10 gün hapsine hükmetti. Ayrıca evi başkasına kiraya verdiğini iddia eden Ö.Y.'nin evi henüz kiraya vermediği öğrenildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal