İstanbul'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi! Uçuşlar İptal Edildi, Trafik Kilitlendi

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 90'a çıkarken, THY 49 uçuşu iptal etti. Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu, 'Bu akşamdan itibaren, çok çok zorunlu olmadıkça özellikle ağır taşıtların trafiğe çıkmamasını öneriyoruz.'

22.01.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 22.01.2022-09:44) İstanbul'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi! Uçuşlar İptal Edildi, Trafik Kilitlendi

İstanbul'da yaklaşık 2 haftadır devam eden soğuk hava dalgası nihayet kar ile buluştu. İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde tam gaz devam etti. Maltepe'de sokak aralarında ilerlemek isteyen sürücüler yoğun kar yüzünden zor anlar yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan uyarılar sonrası İstanbul Anadolu Yakası'nda kar yağışı başladı. Maltepe'de de kar yağışı etkisini gösterdi. Bazı sürücüler yolda kayarken, bazı sürücüler de araçlarıyla zikzak çizerek ilerlemeye çalıştı.

TRAFİĞE ÇIKMAMASINI ÖNERİYORUZ

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, 'Bu akşamdan itibaren, çok çok zorunlu olmadıkça özellikle ağır taşıtların trafiğe çıkmamasını öneriyoruz' söylemine yer verdi.


8 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bünyesinde (TCDD) beklenen kar yağışı öncesi kriz masası oluşturuldu. Yolcu ve yük trenleri ile ihracat trenleri seferlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için 1500 ek personel, kar ve buzlanmalara karşı takviye görev yapacak.

TCDD'den yapılmış olan açıklamaya göre; ülke genelinde etkili olacağı tahmin edilen şiddetli kar yağışı nedeniyle demir yolu taşımacılığında aksama yaşanmaması için alarma geçildi. Bu kapsamda TCDD'nin 8 bölge müdürlüğünde ve merkezde kriz masası oluşturuldu. TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, 8 bölgenin müdürleriyle yaptığı video konferans toplantısında şiddetli kar yağışı durumunda ekiplerin çalışma stratejilerini görüştü.

46 İÇ VE DIŞ HATLAR İPTAL

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yollarının (THY) yarın Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan gerçekleştireceği toplam 46 iç ve dış hat seferi iptal oldu.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yarın (22 Ocak) gerçekleştirilecek uçuşların yüzde 25 oranında azaltmasına ilişkin kararı alınmıştı. Konuya ilişkin bir duyuru da Türk Hava Yollarından geldi. Olumsuz hava koşullarına bağlı olarak seferlerde Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan gerçekleştirilecek toplam 46 iç ve dış hat seferi iptal edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal