21.02.2021-09:39 (Son Güncelleme:21.02.2021-09:39)


1

Koronavirüs tedbirleriyle alakalı normalleşme süreci 1 Mart itibariyle başlıyor.



2

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen gün sosyal medya (twitter) hasabı üzerinden, “Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarımızla başlayacak” paylaşımını yaptı.



3

Şehirlerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak tespit edilen 4 risk kademesine göre hafifletilecek veya genişletilecek.



4

Bakan Fahrettin Koca da konuyla alakalı daha önce yaptığı açıklamasında, şehirlerin tehlike durumlarına göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklere ayrılacağı ile risk hesaplamalarının da vaka sayılarına bakılarak belirleneceğini ifade etmişti.



5

Buna bakıldığında, yüz binde 10’un altındaki şehirler (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arasında olanlar (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ile yüz binde 100’ün üstünde olan şehirler (fazla yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek. Şehir bazında vaka sayıları haftalık bir şekilde yayınlanacak.



6

Böylelikle o şehirlerde ikamet edenler, açıklanan vaka sayılarını göz önünde bulundurarak kısıtlamaların hafifletilip hafifletilmeyeceğini veya daha da hafifletilip hafifletilmeyeceğini öncesinden görecek. Tedbirlerdeki farklılıklara iki haftalık izlemenin ardından karar verilecek.



7

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'un 1 Mart tarihinden itibaren kısıtlamanın hafifletilmesine hazır olduğunu dile getirdi. Memişoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:



8

“Süreç olarak şu anda iyi bir pozisyondayız. Hasta sayılarımız minimalize edilmiş durumda, hastanelerde yoğun bakımlarımız ve hasta yoğunluğumuz azalmış durumda. İnşallah böyle devam eder. İstanbul şu anda esasında Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 1 Mart’tan itibaren olacak kısıtlamaların azalmasına hazır. Bu konuda da özellikle öğrencilerimizin, çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına kavuşmasını, esnafımızın işyerini açmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü hazırlığımızı da yapmış durumdayız. İstanbul’da vaka sayıları esasında minimize edilmiş durumda ama bu minimizasyonun devamı için uyum şart.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR