İstanbul’da hareketli saatler: Polise ateş açıldı

Dün gece saatlerinde İstanbul Kağıthane’de düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında çatışma çıktı. Çatışma da 2 polis yaralandı, yarlı polislerden Hakan Telli kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

25.08.2023-10:04 - (Son Güncelleme: 25.08.2023-10:09) İstanbul’da hareketli saatler: Polise ateş açıldı

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu. Dün gece saatlerinde Kağıthane bölgesinde düzenlene uyuşturucu operasyonunda, polis ve saldırganlar arasında çatışma çıktı. Uzun namlulu silahlarla polis ateş açılan saldırıda, bir polisin yaralandığı, 1 saldırganın öldüğü ve 1'i yaralı 4 kişinin gözaltına alındığı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Kağıthane’de polise silahlı saldırı

IHA’da yer alan habere göre; Gece yarısı Kağıthane Hamidiye Mahallesi Ferman Caddesi üzerinde uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen bir eve yapılan baskında, polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışma sırasında 2 polis memuru göğsünden vurularak hastaneye kaldırıldı.  Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memuru Hakan Telli yapılan tüm müdahaleler rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. A.Y.Ç. İsimli polis memurunun ise ağır yaralı olduğu ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi.Yapılan baskında saldırganlardan Diyar Anacur (18) ölü olarak ele geçirilirken, polise ateş açan O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldırganlar ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan saldırganlardan birinin yaralı olarak ele geçirildi.

Bir polis memuru şehit oldu

Olaya dair İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "25.08.2023 tarihinde saat 01.55 sıralarında Kağıthane İlçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan bir adrese "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçu kapsamında gelen ihbarı değerlendirmek üzere olay yerine intikal eden ekibimize, ikamete giriş esnasında içeride bulunan şahıslar tarafından uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Binadan açılan ateş sonucu operasyonda görevli Hakan Telli ve A.Y.Ç. isimli Polis Memurlarımız ağır şekilde yaralanmıştır. Adrese çağırılan takviye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen müdahale neticesinde D.A isimli şahıs ölü, O.A isimli şahıs yaralı G.D., K.T. ve A.A isimli şahıslar ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Hakan Telli ve A.Y.Ç isimli Polis Memurlarımız, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmış, Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. A.Y.Ç. isimli Polis Memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Konu ile ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir. Operasyonda Şehit olan polis memurumuz Hakan Telli'nin cenazesi bugün saat 11.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde düzenlenecek uğurlama merasiminin ardından memleketi Tokat'a gönderilecektir. Emniyet teşkilatımıza 2007 Yılında İzmir'de katılan aziz şehidimiz Hakan Telli evli ve iki çocuk babasıydı. Aziz milletimizin başı sağ olsun. 25.08.2023 Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadeleri kullanıldı.

Şehir polis memuru Hakan Telli

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal