İstanbul'da F 1 Heyecanı Başlıyor

Bugün saat 13.10'da yapılacak F 1 yarışını tam iki milyar kişi seyredecek.

15.11.2020-12:58 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-13:25) İstanbul'da F 1 Heyecanı Başlıyor
Formula 1'de (F 1) büyük bir heyecana tanık olacak İstanbul Grand Prix'si bugün yapılacak. Saat 13.10'da başlayacak ve 250 yayıncı kuruluş aracılığıyla canlı verilecek olan dev yarışı tam iki milyar kişinin seyredilmesi öngörülüyor.

F 1'de sezonun 14. yarışı İstanbul Grand Prix'si bugün saat 13.10'da düzenlenecek. 250 yayıncı kuruluş aracılığıyla canlı yayınlanacak yarış, hemen hemen iki milyar insana ulaşacak. Dev mücadele sonucunda Lance Stroll kariyerinde ilk defa pole konumunda başlayacak. Şampiyonluk adayı Lewis Hamilton da altıncı basamakta olacak.

2 MİLYAR SEYİRCİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da düzenlene F 1 yarışlarını iki milyar kişinin izleyeceğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı:

'Pazar günü İstanbul çok önemli bir etkinliğe sahne olacak. Yarışlar 250 yayıncı kuruluş tarafından veriliyor. Bu, yaklaşık 2 milyar kişiye ulaşan bir etkinlik olacak. Biz de ülkemiz adına bu işi başarıyla tamamlanması için tüm desteğimizi veriyoruz. Elbette bir yandan da yaptığımız işin sorumluluğunu taşıyoruz' diye konuştu.

'TALEP EDEN DEĞİL,TALEP EDİLEN BİR ÜLKE OLDUK'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, F 1'in İstanbul'da yapılması ile ilgili konuştu. Bakan Mehmet Kasapoğlu, 'Formula 1, İstanbul için yarım kalmış hikayenin yeniden başlaması. Ülkemiz her zaman olduğu gibi bu organizasyona da en güzel şekilde hazır. İki milyar insanın gözü kulağı, İstanbul'da olacak. Talep eden değil, talep edilen bir ülke olduk' diye konuştu.

SIRALAMA TURLARI NEFES KESİCİYDİ

Dokuz senenin ardından İstanbul'a gelen F 1'de (Formula 1) sezonun 14. yarışının sıralama turları geçen gün ıslak pistte gerçekleştirildi.

Üçüncü antrenman seansıyla başlayan pilotlar, hem ıslak hem de kaygan pistte hız yapmakta ve araçları kontrol etmekte oldukça zorlandı.

İkinci ve üçüncü seanslarda yağmurun olmadığı günün finali de senenin sürprizine sahne oldu. Racing Point pilotu Lance Stroll birinci sırayı almayı başardı. 2. olarak ise Red Bull pilotu Verstappen yer alırken, yarışa üçüncü sırada yine Racing Point'ten Perez başlayacak.

YARIŞA İLK 10 SIRADAKİ PİLOTLAR

1- Stroll

2-Verstappen

3-Perez

4-Albon

5-Ricciardo

6-Hamilton

7-Ocon

8-Raikkonen

9-Bottas

10-Giovinazzi
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal