İstanbul'da Evde Kal Çağrısına Uymayan Semtler Belli Oldu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemize de sıçrarken, salgına karşı vatandaşlara 'Evde kal' çağrısı yapıldı. Bu uyarıya bazı vatandaşlar uyarken, bazıları da uymadı. İstanbul'da da karantinaya uyan ve uymayan ilçeler belli oldu.

25.03.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-11:06) İstanbul'da Evde Kal Çağrısına Uymayan Semtler Belli Oldu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. Ülkemizde 11 Mart tarihinde ilk vaka tespit edildi ve bu tarihten sonra alınan önlemlerin tamamı üst seviyeye çıkartıldı. Yetkililer ilk gündem bugüne kadar tek bir uyarının üzerinde durdu ve herkesi evde kalmaya davet etti. Virüsün yayılmasını engellemek için alınması gereken en önemli tedbirlerden biri evde kalmak olurken, bu uyarıya kimileri uydu, kimileri ise kulak asmadı. Konuyla ilgili olarak İstanbul'da 'Evde kal' çağrısına uyan ve uymayan ilçeler belli oldu. 

Veloxity isimli şirket, İstanbul'da 1 milyon insanın akıllı telefonlarındaki dolaşım verilerini analiz etti ve bu veriler kapsamında İstanbul'un dolaşım haritasını çıkardı. Şirket bu verileri 17-24 Mart süresince bir hafta boyunca topladı.

Şirketin yaptığı araştırmaya göre, en fazla evde kalan semtler; Kadıköy, Ataşehir, Çamlıca, Fatih, Ataköy, Bakırköy, Florya, Etiler ve Şişli oldu.

Uyarılara rağmen evde en az kalan semtler ise; Esenyurt, Bağcılar, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Beykoz oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal