İstanbul'da Düzenlenecek Afganistan Toplantısının Tarihi Belli Oldu

Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıya dair Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

13.04.2021-18:19 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-18:19) İstanbul'da Düzenlenecek Afganistan Toplantısının Tarihi Belli Oldu

Türkiye, Afganistan Barış Süreci ile ilgili toplantıya ev sahipliği yapacak.

Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'da düzenlenecek Afganistan barış sürecine dair toplantının tarihini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, Katar ve Birleşmiş Milletler’in eşdüzenleyiciliğinde, 24 Nisan-4 Mayıs 2021 tarihleri arasında Afganistan İslam Cumhuriyeti ve Taliban temsilcileri arasında yüksek düzeyli ve kapsayıcı bir Konferans tertiplenecektir. Türkiye, konferansa İstanbul’da ev sahipliği yapacaktır."

Eş düzenleyicilerin, bağımsız, egemen ve birleşik bir Afganistan’a destek verilmesi gerektiği fikrini paylaştığı ifade edilen açıklamada, Afganistan Barış Süreci İstanbul Konferansı’nın esas amacının, hem adil hem de kalıcı bir siyasi çözüm bulunmasına ilişkin olarak Doha’da süren Afganlararası görüşmelere hız kazandırmak ve tamamlayıcı bir görev üstlenmek olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu açıklamada bulundu:

"Konferansa katılım hususu ve toplantıların gündemi Afgan taraflarla kapsamlı istişarelere konu olmuştur. Konferans, Afganistan’ın geleceğine ilişkin ortak bir görüşü yansıtacak kurucu ilkelerin belirlenmesi, siyasi çözüm için yol haritası oluşturulması ve çatışmalara son verilmesi hususlarında müzakereci taraflara yardım sağlamak amaçlarına odaklanacaktır.

Konferansın, tüm tarafların kapsamlı barış, istikrar ve refaha ulaşma yolunda Afganistan halkına verilen desteği yeniden vurgulamaları bağlamında önemli bir fırsat teşkil etmesi, eş düzenleyicilerin beklentisini oluşturmaktadır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal