İstanbul'da Deprem Paniği Yaratan Uğultunun Nedeni Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde İstanbul'da duyulan uğultu sesinin ardından dün gece de uğultu sesi yine duyuldu. Sosyal medyada "Deprem mi olacak?" yorumları yapılırken gerçek ise bambaşka. Ses, İstanbul semalarından geçen bir kargo uçağına ait.

30.04.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 30.04.2020-11:26) İstanbul'da Deprem Paniği Yaratan Uğultunun Nedeni Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde İstanbul'da duyulan uğultu sesinin ardından dün gece de uğultu sesi yine duyuldu. Konuyla ilgili olarak sosyal medyada "Deprem mi olacak?" yorumları yapılırken gerçek farklı çıktı. Sesin, İstanbul'dan geçen bir kargo uçağına ait olduğu belirtildi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaptığı açıklamada, "Bir ses duyduğumuz muhakkak yani bu bir ses ama bu sesin depreme işaret ettiğini kim söylüyor, nasıl bir şey, bu kayıtlar nereden kaynaklanıyor, kimler kaydetmiş bu konularda bilgiler yok. Sosyal medya maalesef bu tür haberlerin yayılmasında çok olumsuz etkileri de var burada olduğu gibi. Şöyle bir şey eğer depremler bu kadar yaygın ses veriyorsa dünyada her gün binlerce deprem oluyor her gün bakın aylarca demiyorum yılda zaten 1 buçuk milyar deprem oluyor. Yani dünya o zaman gıcırtıdan gürültüden geçilmez. Bu şekildeki bir şeyi depreme yorumlamak çok doğru değil." ifadelerini kullandı. 

Uğultunun ise geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan geçen ve alçak uçuş yapan bir kargo uçağından kaynaklandığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal