İstanbul'da çevrim içi olarak ziyaret edebileceğiniz harika bir sergi!

Sanatla ilgilenenleri heyecanlandıran bir sergi Arter Koleksiyonu'ndan geldi. Arter’den hazırlanan "Kendi Gölgesinde" başlıklı grup sergisi İstanbul, Beyoğlu’nda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

06.02.2024-10:13 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-18:03) İstanbul'da çevrim içi olarak ziyaret edebileceğiniz harika bir sergi!

Turlarda serginin ziyareti hakkında çeşitli yöntemler mevcut. Sergiye ilişkin düzenlenen çevrim içi rehberli turda, "Kağıt/Mekan/Çizgi" temalı sunum yapan sergi rehberi Ayşegül Ersin, görsellerden bir seçki eşliğinde sergiye, sanatçılara ve eserlere ilişkin bilgiler aktarıyor.

2 katlı bir sergi!

Arter de sergi

Sergi Rehberi Ersin, bu serginin 2 katta izlenime sunulduğunu belirterek, "Tüm eserler Arter'in koleksiyonundan seçildi. Küratörlüğünü Emre Baykal ve Gizem Uslu Tümer yaptı. Birçok teması var aslında çok temalı bir sergi’’ şeklinde konuştu.

İkilikler arasında öğreti sergi!

Arter de sergi

Sanatın bilgi aktarımı ve aynı zamanda verdiği hazın doyurucu olduğunu, bazı ikilikler arasında konumlanmış eserlerden hazırlanan bir seçkinin sergide yer aldığını belirten Ersin, "Bunlar varlık ve yokluk, iç ve dış, ışık ve gölge olabilir yani birçok ikilik olabilir. Bir de bu eserlerin birçoğu iz sürme, belli bir yüzeyi araştırma, dokusunu çıkarma teknikleriyle çalışılmış" açıklamalarına yer verdi.

Ziyaretler hangi tarihler arasında açık olacak?

Arter de sergi

Ersin, ayrıca Arter'de 29 Aralık'a kadar sürecek "Farz Et Ki Sen Yoksun" sergisine odaklanan rehberli online turların da 4 Mart'ta gerçekleştirilmesinin planlandığını kaydetti. "Kendi Gölgesinde" başlıklı 25 sanatçının eserinin yer aldığı grup sergisi, 7 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.

Hem çevrim içi hem de fiziksel olarak ziyaret edebilirsiniz!

Arter de sergi

Arter Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen çevrim içi rehberli turlar, katılımcıların eserleri kendi deneyimleriyle ilişkilendirerek yorumlamalarını sağlayarak onlara farklı bir deneyimde sunuyor. Turlarda, Arter'in sergi rehberleri her etkinlikte farklı bir tema etrafında bir araya getirdikleri eser seçkilerini katılımcılarla paylaşıyor. Arter'in fiziksel sergi turları ise pazartesi hariç her gün 13.00 ve 15.00 saatlerinde, İngilizce rehberli turlar ise her cumartesi 12.00'de gerçekleştiriliyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal