İstanbul'da bayram yolculuğu mesaisi yaşanıyor: Araç ve uçak trafiği arttı

İstanbul’da 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirecek vatandaşların oluşturduğu araç trafiği başladı. Saat 17.50 itibariyle ise kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 76 olarak ölçüldü. İşte detaylar...

05.04.2024-17:47 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-17:47)

İstanbul’da 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirecek vatandaşların oluşturduğu araç trafiği ve uçak yolculuğu mesaisi başladı. 

Trafik yoğunluğu arttı

Saat 17.30 itibariyle ise kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 74 olarak ölçümlendi. İstanbul’da Ramazan Bayramı tatili öncesi E-5 karayolu Halıcıoğlu mevkiinde trafik yoğunluğu başlarken yarından itibaren başlayan Ramazan Bayramı tatilini, tatil beldelerinde ve memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar bugünden yola çıktı. Mesai bitimiyle başlayan trafik yoğunluğunun ilerleyen saatlerde artması beklenirken, İBB verilerine göre saat 17:30 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 74 olarak ölçümlendi. Yoğunluğun ilerleyen saatler de daha artması bekleniyor.

Uçuşlar bayram nedeniyle 700’e yükseldi

Öte yandan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da aynı yoğunluk yaşanıyor. Yolcular, sabahtan itibaren x-ray kontrol noktalarında, bilet ve valiz işlemleri için kontuarların önünde yoğunluk oluşturdu. Havalimanındaki görevliler, yoğunluğu azaltmak için yolculara yardımcı oldu. Ramazan Bayramı'nda normalin üzerinde yoğunluk beklenen Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 9 günlük bayram tatili süresi boyunca, günlük yaklaşık 700 uçuş yapılması planlanıyor. Havalimanında Ramazan Bayramı'nda toplam 6 bin 500 uçuşla 1 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verileceği öngörülüyor.

(İHA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal