İstanbul'da askeri üniforma ile restoran servisi skandalı: 3 kişi gözaltına alındı!

İstanbul'un tarihi Beyoğlu Hüseyinağa Mahallesi'nde bir restoranda askeri üniforma ile servis yapılması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından harekete geçen yetkililer, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. İstanbul Valiliği, yapılan incelemeler sonucunda üç kişinin gözaltına alındığını ve iş yerine yönelik cezai işlemler başlatıldığını duyurdu.

17.04.2024-17:40 - (Son Güncelleme: 17.04.2024-17:40) İstanbul'da askeri üniforma ile restoran servisi skandalı: 3 kişi gözaltına alındı!

Olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, restoranın işletme sahibi A.K., işletme mesul müdürü A.G. ve restoranda askeri üniforma ile servis yapan yabancı uyruklu çalışan Y.J.'yi gözaltına aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Şüphelilerle ilgili 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan adli işlem başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, işletmede çalışan ve oturum izinleri olmadığı belirlenen M.I., A.R., H.M.Y.A. isimli yabancı uyrukluların da muhafaza altına alındığı ve sınır dışı işlemlerine başlandığı belirtildi.


"Turizm İşletme Belgesi" iptal edildi

Olayın ardından işletmenin "Turizm İşletme Belgesi"nin iptal edildiği de açıklamada yer aldı. İş yerinin turizm sektöründe faaliyet göstermesi ve turistlere hizmet vermesi nedeniyle bu belgeye sahip olması gerektiği belirtilirken, yaşanan bu skandalın ardından işletmenin bu belgeyi kaybettiği belirtildi.

Restoranın işletme sahibi A.K. ve mesul müdürü A.G. ile yabancı uyruklu çalışan Y.J.'nin emniyetteki işlemleri sürerken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. İstanbul Valiliği, olayın detaylarını soruşturma kapsamında kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal