İstanbul'da akılalmaz olay! 81 mezarlığın mermer taşı kırılarak tahrip edildi, incelemeler başladı

İstanbul'da yer alan bir Musevi Mezarlığı'nda 81 mezarlığın mermer taşı kırılarak tahribata uğratıldı. Olaya yönelik inceleme başlatıldı. İşte haberin detayları...

15.07.2022-16:59 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-18:14)

Akılalmaz olay 13 Temmuz Çarşamba günü saat 17.07 sıralarında Beyoğlu İlçesi'ne bağlı Fetih Tepe Mahallesi'nde meydana geldi. Olayda beş kişi, Hasköy'de yer alan Musevi Mezarları'na zarar vererek, mezar taşlarını tahribata uğrattı.

Güvenlik görüntüleri incelendi

Öte yandan olaya ilişkin İstanbul Emniyeti inceleme başlattı. 81 mezarlığın mermer taşlarının kırılarak tahrip edildiği tespit edildi. Mezarlık ve etrafındaki güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda olayı Y.Y., Y.B.G., K.G., H.S.Ç. ve H.R.E. adında yaşları 18'den küçük olan beş kişinin gerçekleştirdiği belirlendi.


Olaya yönelik beş kişi gözaltına alındı

Söz konusu olaya yönelik açık kimlikleri tespit edilen beş kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler verdiği ifadelerinde; parkta top oynadıkları esnada toplarının yan tarafta yer alan mezarlığa kaçtığını ve bu durum üzerine mezarlığa girdiklerini ve topu aldıkları esnada oyun amaçlı olarak mezarlık mermerlerinin tahrip olduğunu ifade ettiler.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal