İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? 26 Ocak İstanbul yağmurlu mu? 26 Ocak 2023 Perşembe İstanbul hava durumu

Türkiye’nin büyük bölümünde olduğu gibi İstanbul’da da Şubat ayına girilmek üzere olunmasına rağmen halen beklenen kar yağışı gelmedi. Kuraklık endişelerinin arttığı şu dönemde vatandaşlar 26 Ocak 2023 Perşembe İstanbul hava durumu için gözlerini Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ve uzmanlara çevirdi. Peki İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? 26 Ocak İstanbul yağmurlu mu? Sorularını yanıtı haberimizde...

26.01.2023-12:30 - (Son Güncelleme: 26.01.2023-12:30) İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? 26 Ocak İstanbul yağmurlu mu? 26 Ocak 2023 Perşembe İstanbul hava durumu

Yarım asrın en kurak mevsimini geçiren Türkiye’de sıcaklıklar büyük oranda mevsim normallerinde bulunsa da kar veya yağmurun haftalardır düşmemesi endişeye sebep oluyor. Geçen yılın bu dönemlerin yaşanan kar yağışı sebebiyle beyaza bürünen ve hatta bu nedenle kuryelerin çalışmasının yasaklandığı İstanbul’da şu sıralarda yazdan kalma güneşli bir hava hakim durumda. Kuraklık endişelerinin arttığı şu dönemde vatandaşlar 26 Ocak 2023 Perşembe İstanbul hava durumu için gözlerini Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ve uzmanlara çevirdi. Peki İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? 26 Ocak İstanbul yağmurlu mu? 

İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? 

Meteoroloji’den gelen uydu görüntülerine göre önümüzdeki 10 gün içerisinde İstanbul’da herhangi bir kar yağışı öngörülmüyor. Fakat bu süre içerisinde sık sık sağanak yağış yaşanabileceği tahmin ediliyor.

İstanbul Kar Ne Zaman Yağacak

Uzman isimden kar açıklaması

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada "İstanbul kar yağışı zor geliyor. Her sene böyle oluyor. Isı havası oluyor. İstanbul çok metropolitan bir alan. Binalar, asvaltlar var. Şehir içi 5 derecenin altına düşmesi lazım ki o zaman İstanbul'a kar yağsın. Bu gelen yağış kütlesiyle İstanbul'a kar yağabilirdi ama şehir olmasaydı. Etrafına baktığımız zaman Bursa'da, Kocaeli'de yağışlar gelecek. İstanbul'da ise yükseklere kar yağışı yapabilir. Ama daha kışın ortasındayız, İstanbul'a kar yağar mı ilerleyen süreçte bakacağız." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal