İstanbul yeni yıla trafikle başladı: İşte megakentte son durum

İstanbul, 2024 yılının ilk mesai gününde trafikle başladı. Şehrin her iki yakasında trafik yoğunluğu epey fazlalaştı. İşte detaylar...

02.01.2024-11:46 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-16:22) İstanbul yeni yıla trafikle başladı: İşte megakentte son durum

Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’da bugün ilk mesai gününe giriş yaptı. Öte yandan şehirdeki trafik de sabah saatlerinden başlayarak öğle saatlerine kadar sürmeye devam ediyor. İstanbul'da, yılın ilk mesai gününde trafik yoğunluğu nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Avrupa Yakası trafikle boğuşuyor

Kentin Avrupa Yakası’ndaki Yenibosna, Bahçelievler, Merter, Cevizlibağ, Ayvansaray, Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Çağlayan ile Mecidiyeköy'de araçlar yavaş ilerliyor. Yenibosna’nın ilerisi olan Sefaköy-Florya yönündeki bakım onarım çalışması nedeniyle D-100 kara yolu sol şeridi trafik akışına kapatılırken güzergah üzerinde trafik yoğunluğu dikkati çekiyor. D-100 kara yolu ile TEM otoyolunda Gaziosmanpaşa, Kağıthane Hasdal ve Maslak arasında ve Esenyurt'ta trafik yoğunluğu gözleniyor. Sahil Yolu'nda Bakırköy ile Yeşilköy arasında, Küçükçekmece ile Avcılar'ın Ankara istikametinde sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekiyor.

Araçlar güçlükle ilerliyor.

Öte yandan şehrin diğer yakasında da trafik yoğunluğu epey arttı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, Anadolu'dan Avrupa Yakası'na geçişlerde trafik yoğunluğu oluştu. D-100 kara yolunda, Kartal ile Kadıköy arasında her iki yönde de araç yoğunluğu var. TEM otoyolunda Sancaktepe-Ataşehir ve Altunizade ile Ümraniye arasında araçlar güçlükle ilerliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 63'e kadar çıktı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal