İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Serbest Kıyafet Açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya coronavirüs kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında serbest kıyafet uygulamasına geçildiğini kamuoyuna duyurdu.

06.04.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-10:15) İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Serbest Kıyafet Açıklaması

Çin'in  Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de etkili olurken, virüsten etkilenenlerin sayısı 30 bine yaklaştı. Hızla yayılan virüsün önüne geçebilmek için yurt genelinde birçok önemli karar alındı. 

Vakaların yüzde 60'ı İstanbul'da görülürken, İstanbul için de her gün yeni bir karar alınıyor. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul'da, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümleri saklı kalmak üzere; daha kolay temizlenebilen kıyafetlerle görev yapma imkanı için serbest kıyafet uygulamasına geçilmiştir." ifadelerine yer verdi. 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, şimdiye kadar 27 bin 69 vaka tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükselirken, tedavilerinin ardından taburcu edilen hasta sayısı ise bin 42'ye çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal