İstanbul Valiliği’nden son dakika açıklaması: Saat vererek uyardı

Dün gece yağmaya başlayan ve İstanbul başta olmak üzere birçok bölgeyi etkisi altına alan sağanak yağışlar hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat vererek uyarıda bulundu. İşte o açıklama….

10.07.2022-13:53 - (Son Güncelleme: 10.07.2022-15:53)

Meteorolojinin uyarıda bulunduğu yağmurlu hava dün gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. İstanbul başta olmak üzere şehrin birçok yerinde kendisini göstermeye başlayan yağışlar, olumsuz koşullara neden oldu. İstanbul Esenyurt’ta birçok ev ve iş yeri su altında kaldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı canlı yayında gelmekte olan kuvvetli yağış hakkında saat vererek uyarıda bulundu. 

Vali Yerlikaya saat vererek uyardı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yağışlardan etkilenen Esenyurt'ta yaptığı incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Saat 12.00 itibariyle 797 su baskını ihbarının geldiğini ifade eden Yerlikaya, "Şiddetli yağış için uyarı bugün saat 22.00'ye kadar geçerli" dedi. Şiddetli yağış uyarılarının bu gece saat 22.00’a kadar etkili olacağını belirten Yerlikaya, vatandaşları uyardı. 

128 daire su baskınlarından etkilendi

Yaklaşık iki gün öncesinden yağışlar hakkında uyarı yapıldığının altını çizen Vali Yerlikaya, "Bugünün ilk saatlerinde saat 01.00 sıralarında pek çok yerde su baskınları noktasında ihbarlar geldi. Saat 12.00 itibarıyla su baskınlarıyla 266'sı Esenyurt'tan olmak üzere 797 ihbar geldi. Haramidere'nin geçtiği bölgede gece şiddetli yağışla su baskınları yaşandı. Şu ana kadar yaptığımız tespitlerde 128 daire, 12 işyeri ve 3 fabrika su baskınlarından olumsuz etkilendi" dedi.

Vali Yerlikaya'dan yağmur açıklaması

Ekiplerin seferber olduklarını, AFAD ile koordinasyonlu bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Yerlikaya, "Şükürler olsun ki can kaybımız yok. 128 daireden 70 civarında dairenin gerekli tahliyeleri yapıldı. Bakanımızın talimatıyla hasar tespit ve zarar tespit komisyonları kuruldu ve çalışıyorlar. İlk etapta vatandaşlarımıza 5'er bin lira, iş yerleri etkilenenlere 10'a bin lira kaymakamlığımız koordine ediyor. Akşama kadar su basan daire ve işyerlerini tahliye edeceğiz. İçlerinin temizlenmesi, sokakların temizlenmesini birkaç güne tamamlayacağız. Bugün 22.00'a kadar şiddetli yağış uyarısı devam ediyor. Su baskını en çok maalesef Haramidere'nin taşması nedeniyle Esenyurt ilçesi etkilendi. Diğer ilçelerimiz ufak ölçekli etkilendi" diye konuştu. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal