İstanbul Valiliği’nden son dakika açıklaması: Dün akşam başlayan fırtınada bir kişi hayatını kaybetti

Dün akşam saatlerinde İstanbul’da etkili olan fırtınada, üzerine direk devrilen vatandaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi. İşte detaylar…

29.11.2023-14:29 - (Son Güncelleme: 29.11.2023-14:38)

İstanbul Valiliği, kentte etkili olan fırtına nedeniyle Kağıthane'de direk devrilmesi sonucu yaralanan bir kişinin hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verileri çerçevesinde kent genelinde yağış ve fırtınaya bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı sarı kodlu uyarı yapıldığı hatırlatıldı.

İstanbul’da fırtınada bir kişi hayatını kaybetti

AA’da yer alan habere göre; Dün gece başlayan ve bugün de etkili olan fırtına için uyarı yapılırken, kentin, bu uyarıya paralel olarak salı gününü çarşambaya bağlayan gece saatlerinde fırtına ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda seferler planlandığı şekilde devam etmektedir. İDO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edilmiş, boğaz iki yönlü trafiğe kapatılmıştır. Ekiplerimiz, İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiştir” 

Eyüpsultan’da toprak kayması evler boşaltıldı

Açıklamada, Zeytinburnu sahilinde gece 01.07'de "Kadriye Ana" isimli yakıt yüklü geminin karaya oturduğu, gemi mürettebatının Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edildiği aktarılarak; "Saat 02.44 de Kağıthane Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Saat 10.42'de Eyüpsultan ilçesi Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi'ndeki inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 gecekondu tedbir amaçlı boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal