İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Aşılamaya Geçildi

Türkiye genelinde aşılma süreci bu sabah itibariyle başladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde aşılama işlemi sağlık çalışanları ile başladı.

14.01.2021-17:56 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-17:56)

Çin’den ülkemize getirilen CoronaVac aşısı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlık personellerine yapılmaya başladı. Türkiye'de öncelikle sağlık personellerine uygulanmaya başlanan aşılama işlemi önceliğe göre vatandaşın büyük çoğunluğuna da yapılması hedefleniyor. Kayıt ile izleme işlemi de ‘aşıla’ uygulaması aracılığıyla temin ediliyor.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek' e de aşı  yapıldı. Tükek, aşı yapılmasının akabinde açıklama yaptı. Hastane olarak altı bin sağlık personelin aşılama çalışmasının başlatıldığını belirten Prof. Dr. Tükek, “5 bin çalışan bin öğrenciye kurallara uygun şekilde aşılama işlemlerimiz devam ediyor. 28 gün sonra tekrardan ikinci doz aşılarımızı da olacağız. Vatandaşlar için de aşılama işlemimiz Sağlık Bakanlığı’ndan talimat bekliyoruz. Bizim hastanemiz de aşılama hastanelerinden bir tanesi. Biz de toplum aşılamasında yerimizi alacağız. Bu aşamada da hazırlıklarımız tamamlandı’’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal