İstanbul Şişli’de bir evde 3 kişi ölü bulundu olay yerine çok sayıda ekip intikal etti

İstanbul'da bir evde 3 kişi ölü bulundu. Olay yerine çok sayıda ekip intikal etti. Polislerin evde inceleme çalışmaları sürmeye devam ediyor. İşte haberin detayları…

27.05.2022-10:20 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-15:38)

Şişli Fulya'da sabah saatleri içerisinde bir evde biri kadın 3 kişi ölü halde bulundu. Olay yerine çok sayıda ekip intikal etti. Polis ekipleri evde inceleme çalışmaları yapmaktadır. 

Silah sesleri mahallede yankılandı 

İstanbul Fulya'daki 4 katlı binanın en üst katında yer alan daireden sabah saatleri içerisinde silah sesleri çevrede yankılandı. Gelen ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri intikal etti. Evin içerisine giren polis ekipleri, biri kadın 3 kişinin cansız bedenleriyle karşı karşıya kaldı. 


Gözyaşlarına hakim olamadılar 

Korkunç cinayette olay yerine gelen ölenlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. 

Eski kız arkadaşı ve sevgilisini öldürdü 

Polis olay yerinde bulunanların ifadesine tek tek başvurmuştur. Yapılan ilk incelemenin ardından Y.S.B. (34) adlı saldırganın, eski kız arkadaşı olduğu bildirilen B.V. (28) ile beraber yaşadığı Ö.A. (29)'yı öldürdükten sonra intihar ettiği tespit edildi. Olay yerinde ekipler tarafından inceleme devam etmektedir.


Önce öldürdü ardından intihar etti 

Detaylar ortaya çıktı. Polis önce katil tarafından öldürülen kişilerin kimliklerini tespit etti. Öldürülenler ise Beril V. (27), Ö.A. (29) ve Yavuz Selim B. (34) isminde kişilerdi. Yapılan çalışmalara yönelik olayı Y.S.B gerçekleştirmiştir. Olayın ardından gelen iddialara ilişkin Yavuz Selim B., Beril V. ile Ö.V.'yi öldürmüştür. Sonrasında ise kafasına sıkarak intihar etmiştir. Yapılan incelemede Yavuz Selim B.'nin daha öncesinde de Beril V.'ye karşı uzaklaştırma kararı olduğu detaylarda ortaya çıkmıştır. Bu sürenin Aralık 2021 yılında ise dolduğu belirlenmiştir. Olayın henüz neden işlendiği yönünde çalışmalara ise devam edilmektedir. 


Katil not ardında not bıraktı 

Habertürk'te yer verilen habere yönelik katilden tüyler ürperten intihar notu bulundu. Beril V. ile Ö.V.'yi öldürmesinin ardından intihar eden ve müzisyen olduğu öğrenilen Yavuz Selim B., geriye bir not bıraktı. İntihar notunda ise "Yapacağımı yaptım. Artık yaşamamın anlamı yok" diye yazdığı not dehşete düşürdü. İntihar notu ise ekipler tarafından incelemeye alındı. 

Uzaklaştırma kararı almıştı 

Cinayete yönelik yapılan incelemede Beril V., Yavuz Selim B.'den tehdit aldığı iddiasıyla geçen yıl şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştır. Beril V.'nin şikayeti üzerine mahkeme tarafından Yavuz Selim B.'ye 6 ay uzaklaştırma kararı verildiği tespit edildi. Bu sürenin ise Aralık 2021 yılında dolduğu belirlenmiştir. Olayla ilgili soruşturma sürmeye devam ediliyor. 


Silah sesi mahalleliyi harekete geçirdi 

Yaşanan cinayete yönelik Nurettin Akkaya isimli emlakçı olanları anlatarak, "Duyduğum kadarıyla saat 07.30 - 08.00 aralarında kadın bağırmış polis polis diye. Ondan sonra silah sesi duyulmuş. Adam herhalde önce hanımına sonra kendisine sıkmış. Oturanları tanımıyorum. 30 senedir burada oturuyorum ama hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. Üçüncü kişiyi bilmiyorum. Onları hiç tanımıyor. Ağızdan duydum yani" diye söyledi. 


Şişli Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi 

Şişli'de yaşanan "kasten öldürme ve intihar" olayına yönelik Şişli Kaymakamlığı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. Şişli'deki olayla ilgili Şişli Kaymakamlığı'nın yapmış olduğu açıklamada ise, "Bugün sabah 07:00 sıralarında Fulya Mahallemizde tabanca ile açılan ateş sonucu "kasten öldürme ve intihar" olayı meydana gelmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan ilk tespitlerde; Şüpheli Yavuz Selim B. adlı şahsın; (Beril V.) isimli kadın ve (Ö.A) adlı şahsı silahla ateş etmek suretiyle öldürdüğü ve daha sonra aynı silahla ateş ettiği anlaşılmıştır. Olay yerinde (1) adet tabanca ve muhtelif sayıda kovan ile şüpheli şahsın üzerinden konuyla ilgili olduğu değerlendirilen "intihar notu" elde edilmiştir. Başlatılan tahkikat devam etmektedir" şeklinde ifadelerine yer verilmiştir. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan baş sağlığı mesajı 

Maktul Beril Varol İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanıydı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından korkunç cinayete ilişkin, "Çok acılı ve öfkeliyiz. Ne yazık ki gencecik bir çalışanımızı Beril Varol'u erkek şiddeti aramızdan aldı. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenleri ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Bu şiddet, bu akıl, bu zihniyet bitsin gitsin artık" şeklinde baş sağlığı diledi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal