İstanbul için La Nina uyarısı: Bu kış daha zor ve yağışlı geçecek

Hava sıcaklıklarının düşüşe geçmesiyle beraber uzmanlardan peş peşe soğuk ve yağış uyarıları gelmeye başladı. Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, İstanbul için ‘’La Nina’’ uyarısında bulundu. Tek ayrıca La Nina’nın ne anlama geldiğine de değindi. İşte detaylar...

14.10.2022-16:09 - (Son Güncelleme: 14.10.2022-17:13) İstanbul için La Nina uyarısı: Bu kış daha zor ve yağışlı geçecek

Havaların iyiden iyiye soğuduğu şu günlerde kış mevsiminin nasıl geçeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Meteoroloji uzmanlarından bazıları bu kış için ‘’Çok soğuk ve kar yağışlı geçecek’’ tahmininde bulunurken, vatandaşlar soğuk havalarla beraber gelecek olan yüksek faturaları kara kara düşünmeye başladı. Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, bu kışın nasıl geçeceği, hava sıcaklıklarının nasıl olacağı ve 'La Nina'nın ne olduğu sorularına cevap verirken, İstanbul hava durumu hakkındaki tahminleri de dikkatleri çekti.

Bu kış daha zor ve yağışlı geçecek

Bazı tahmin uzmanlarının, "bu kış çok soğuk ve kar yağışlı geçecek" iddialarını değerlendiren Tek, "Normal mevsimsel yapılan iklim tahminleri var. Örneğin Ekim ayı normal seviyenin altında seyrediyor. Ama geneline baktığımızda sıcaklıklar ortalama ve üstünde. Örneğin İstanbul'da ocak ayında sıcaklık ortalama 15 dersek bu sıcaklığın birkaç derece üstüne çıkacak." ifadelerini kullandı. İstanbul'da kar yağışının olacağını dile getiren Adil Tek, "Ancak bu yağışlar beklenenin altında kalacak" dedi.

İstanbul La Nina

La Nina nedir?

Uzmanlar tarafından son günlerde sıklıkla telafuz edilen La Lina'nın çok önemli bir olay olduğunu ifade eden Tek, "Avustralya ile ABD arasında meydana geliyor. Deniz sıcaklığını değiştiriyor. Deniz suyu sıcaklıkları uzun süre ortalamanın altında kalırsa biz buna La Lina diyoruz. La Lina yağışların artmasına da etki ediyor" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal