İstanbul İçin Büyük Tehdit! İstanbul Barajları Uyarı Veriyor

İstanbul'un barajlarında doluluk oranı yüzde 41,44'e geriledi. Doluluk oranının yüzde 17,03 olarak ölçüldüğü Alibeyköy Barajı'nda eskiden su dolu alanlar keçilerin otladığı meralar haline geldi.

28.11.2021-10:51 - (Son Güncelleme: 28.11.2021-11:34) İstanbul İçin Büyük Tehdit! İstanbul Barajları Uyarı Veriyor

İstanbul'un barajlarında İSKİ verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 41.44 olarak kayıtlara geçmiş durumda. Elde edilen verilere göre son bir hafta içinde barajlardan 5 milyon 82 bin metre küp su eksilmiş durumda. İstanbul'un barajlarında geçmiş olduğumuz yıl Nisan ayında yüzde 80.82 olan doluluk oranı daha sonra düşmeye başlamıştı. Son on yıl içerisinde ölçülen bu tarihteki doluluk oranı 2015 senesinde yüzde 64.1 olarak kayıtlara geçmişti.

ALİBEYKÖY BARAJI'NDA KEÇİLER OTLUYOR

İstanbul'da yaşanmakta olan kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan birisi de Alibeyköy barajı oldu. Alibeyköy Barajı'nda doluluk oranı bugün itibari ile beraber yüzde 17.03 olarak ölçüldü. Barajın eskiden suyla dolu, balıkların yüzmüş olduğu alanlarda artık keçilerin otladığı meralar haline gelmiş durumda. Barajda son 10 yılın en düşük ikinci seviyesi yaşanıyor. Geçen yıl aynı dönem içerisinde doluluk oranı yüzde 15.6'ya gerilemiş durumda. Bu rakam son 10 yılın en düşük oranı olacak bir şekilde tarihe geçmişti.


İKİ BARAJ GÖLÜ ADETA KURUDU

İSKİ'nin paylaşmış olduğu verilere göre İstanbul'a su sağlayan barajlardan Kazandere ve Papuçdere barajları adeta kurumuş durumda. Kazandere barajında doluluk oranı 4.62'ye Papuçdere barajında ise yüzde 2.77'ye kadar gerilemiş durumda. İstanbul'un doluluk oranı en yüksek baraj gölü ise Ömerli Barajı oldu. Ömerli barajında doluluk oranı şu an için yüzde 67.49 olacak bir şekilde ölçüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal