İstanbul Havalimanlarında 3 Polis, Göçmen Kaçakçılığı Yaparken Yakalandı

İstanbul ile Sabiha Gökçen havalimanlarında göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 3 polis tutuklandı.

21.12.2019-17:12 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-17:01) İstanbul Havalimanlarında 3 Polis, Göçmen Kaçakçılığı Yaparken Yakalandı

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, içinde polis memurlarının da olduğu bir suç örgütünün para karşılığı, İstanbul'daki havalimanlarından yasal olmayan yöntemlerle göçmen giriş ve çıkışı yaptığı bilgisi üzerine soruşturma başlattı.

Havalimanlarında fiziki takip ve teknik inceleme başlatan ekipler, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda polis memurları Aziz K. ve Seyfi D'nin, son bir ayda Bangladeş ve Pakistan'dan aktarmalı gelen ancak aktarma uçağına binmeyen 23 kişiyi, transit uçuş bölümünden sivil polis aracıyla alarak dışarı çıkardığını bildirdi.

Bununla birlikte İstanbul Havalimanı pasaport kontrol bölgelerinde görev yapan polis memuru Çağrı K'nın sistem üzerinden bazı kişileri Türkiye'ye girmiş gibi kaydedip, bu pasaportlar üzerindeki fotoğrafları da değiştirerek birçok kişinin Avrupa ülkelerine çıkışını sağladığı belirlendi.

Soruşturma çerçevesinde operasyon düzenleyen ekipler, Ersin A ile polis memurları Aziz K, Seyfi D. ve Çağrı K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki soruşturmadan sonra adliyeye gönderilen kişilerden 3 polis memuru tutuklandı, diğer zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal