İstanbul Havalimanı’nda günlük kaç uçuş gerçekleşti? İstanbul Havalimanı günlük uçuş sayısı ne kadar? İstanbul Havalimanı Avrupa’nın zirvesinde

İstanbul Havalimanı günlük uçuş sayısı ile bu alanda Avrupa’nın zirvesinde yer aldı. İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Peki İstanbul Havalimanı’nda günlük kaç uçuş gerçekleşti? İstanbul Havalimanı günlük uçuş sayısı ne kadar? İşte soruların cevapları...

21.07.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 21.07.2022-09:02)

Türkiye’nin en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın yaptığı araştırmalara göre İstanbul Havalimanı günlük uçuş sayısı ile bu alanda Avrupa’nın zirvesinde yer aldı. Peki İstanbul Havalimanı’nda günlük kaç uçuş gerçekleşti? İstanbul Havalimanı günlük uçuş sayısı ne kadar?

İstanbul Havalimanı’nda günlük kaç uçuş gerçekleşti?

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın yaptığı araştırmalara göre İstanbul Havalimanı’nda 13 Temmuz - 19 Temmuz 2022 tarihleri arasında günlük olarak 1.333 uçuş ile bu alanda Avrupa’nın yoğun havalimanı olmayı başardı.

İstanbul Havalimanı

Söz konusu raporda Türkiye ise günlük ortalama 3 bin 526 uçuş ile Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında altıncı sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı günlük 1.333 uçuş ile dünya genelinde en yoğun 8. havalimanı oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal