İstanbul Havalimanı’nda Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

İstanbul Havalimanı’nda sahte pasaport ile yurt dışına çıkmaya kalkışan Suriye uyruklu kişi emniyet güçlerine yakalandı. Şüphelinin sahte pasaportu aldığı şahsın izini takip eden ekipler, göçmen kaçakçılığı yapan şahsı yakaladı.

03.12.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-14:54)

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü emniyet güçleri sahte Hollanda pasaportuyla yurt dışına çıkmaya kalkışan Suriye uyruklu Silvan F.’yi yakaladı. Şüpheli sorgusu esnasında sahte pasaportu Ferdi İ. adlı kişiden aldığını açıkladı.

Operasyonu genişleten emniyet güçleri Ferdi İ.’yi geçen Pazar günü Gaziosmanpaşa’da yer alan evinde yakaladı.

Ferdi İ.’nin geçmişe yönelik İstanbul Havalimanı’ndaki video kayıtlarını inceleyen emniyet güçleri, şüphelinin Damla U. adlı kişiyle beraber hareket ettiğini de tespit etti. Bunun ardından Damla U. Arnavutköy’de yakalandı. Ferdi İ.’nin İstanbul Havalimanı’nda gezdiği dakikalar güvenlik kameralarına da saniye saniye kaydedildi.

Suriye uyruklu Silvan F. sınır dışı edilmek için göç idaresine yollanırken Ferdi İ. ile Damla U. da "göçmen kaçakçılığı" suçuyla adliyeye gönderildi. Damla U. adli makamlar tarafından özgür bırakılırken Ferdi İ. de tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal