İstanbul Finans Merkezi’nde tarih belli oldu: Dünyanın devlerinden önemli karar

İstanbul Finans Merkezi'nin mayıs ayının ilk haftası açılması beklenmekte. Kamu bankalarının birimlerinin yüzde 25’i taşınma işlemini tamalardı. İFM açılmadan Çinli ICBC de merkezde yerini aldı.

11.04.2023-15:00 - (Son Güncelleme: 11.04.2023-15:09)

Dünyanın önde gelen finans merkezleri arasında yer alacak İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) açılış tarihi kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mayıs atının ilk haftasında açılışını yapmasını bekleniyor. Açılış öncesinde üç kamu bankası taşınma işlemlerine başladı. Çalışanların yüzde 25'i İFM'de işbaşı yaptı.

Yakında açılacak

Sabah’ta yer alan habere göre, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun binasının ise üç ayda tamamlanacak. Üç kurumda bina tamamlanmasının arsından İFM’de yerini alacak. 200 bin metrekarelik kiralanabilir alanlar içinde İFM’ye talep yağıyor.

Yakında açılacak

Edinilen bilgilere göre, Çinli ICBC Merkez Pekin Şubesi'ni İstanbul'a taşımayı planlıyor. Bankanın Dubai şubesinin bilançosunu Türkiye'ye taşıması bekleniyor.

7/24 hummalı mesai

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda İstanbul Finans Merkezi A.Ş.'nin yürüttüğü projede açılış öncesinde titiz bir çalışma var.

40 ve 46 katlı iki binadan oluşan Ziraat Bankası, 34 ve 36 katlı olan Halkbank, 52 kattan oluşan Vakıfbank’ın binaları bitti.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın 700-800 kişilik kadrosu İFM'de yerini aldı. En geç iki haftaya kadar bütün birimlerin taşınması planlanıyor.

Kamu bankalarının taşınma operasyonunun 3 Mayıs'a kadar tamamlanacağı bildirildi. İFM'de çevre düzenlemeleri ve bağlantı yollarının bitirilmesi için de gece-gündüz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut çalışıyor.

7/24 çalışılıyor

Üç kurum daha sonra

İFM'de yer alan 60 katlı Türkiye'nin en uzun binası olacak olan Merkez Bankası'nın kulesi ise henüz bitmedi. Birkaç ay içinde binanın tamamlanması bekleniyor. Kulede SPK ve BDDK da yer alacak. Kule, yaklaşık 300 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal