İstanbul Depreminde En Riskli İlçeler Açıklandı

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan, Marmara'da üç farklı depremin beklendiğini ifade ederken depremde en riskli ilçeleri de açıkladı.

24.11.2020-20:33 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-01:43) İstanbul Depreminde En Riskli İlçeler Açıklandı

Marmara Bölgesi'nde gerçekleşecek bir depremin etkisinin çok büyük olacağını söyleyen Ercan, İstanbul'daki en riskli ilçeleri de teker teker sıraladı.

'İSTANBUL DEPREMİ UYARISI YAPTI'

Açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan, 'Marmara Bölgesi'ndeki depremin üç farklı şekilde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Hem Kuzey Marmara özelinde büyüklüğü 6.7 ile 7.0 arasında değişecek üç farklı deprem olacak. Bu depremler aynı anda da olabilir farklı zamanlarda da olabilir. Tıpkı 1999 Gölcük depremi gibi farklı tetiklemelerle sarsıntılar olacak. Depreme hazırlık yapmak için kesinlikle yenileme çalışmaları yapılmalı.' ifadelerini kullandı.

'EN RİSKLİ İLÇELER'

Deprem uzmanı Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Denizi kıyılarındaki yerleşim yerlerini özellikle uyarırken. Fatih'ten başlayan hatta dikkat çekerek Zeytinburnu, Merter, Sirkeci, Bakırköy, Ataköy, Florya, Şenlikköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Silivri, Avcılar ilçelerinin büyük risk altında olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal