İstanbul Bebek sahil nerede? Rumeli Hisarı Bebek sahile yakın mı? Bebek sahili yol güzergâhı

İstanbul'da bulunan Bebek sahili birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Tarihi eserlerine, müzelerine, koru ve parklarına ev sahipliği yapan Bebek - Rumeli Hisarı hatta hafta sonlarının adresi olmaktadır. İstanbul Bebek nerede? İstanbul Bebek nereye bağlı? İstanbul Bebek sahile nasıl gidilir?

31.05.2022-17:17 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-17:17) İstanbul Bebek sahil nerede? Rumeli Hisarı Bebek sahile yakın mı? Bebek sahili yol güzergâhı

İstanbul'un ünlü semtlerinden olan Bebek temiz havası, balıkları ve manzarası ile beğenilmektedir. İstanbulluların tercihi olan Bebek sahili keyifli vakitler geçirmek için doğru adrestir. Fatih döneminde bulunmuş yeniçeri ağası olan bebek yüzlü Mehmet Çelebi'den esinlenerek ismi verilmektedir. İstanbul Bebek nerede? İstanbul Bebek nereye bağlı? İşte detaylar...

Bebek sahili nerede?

Hafta sonunda keyifli vakit geçirmek isteyenlerin adresi bebek sahilidir. Boğaziçi'nin Avrupa Yakası'nda, Arnavutköy ve Emirgan arasında bulunan Bebek semtinin adı Fatih döneminde belirtilmiştir.

Bebek sahil nerede?

Bebek sahilinde çocuklar için oldukça verimli yerlerin bulunduğu da bilinmektedir. Yürüyüş yapıp, bisiklet sürmek için alanların bulunduğu ve çeşitli kafelerinde yer aldığı Bebek sahilinde Hümayun-u Abad Camii de bulunmaktadır.

Bebek sahilinin etraflarında tarihi yerler ve müzeler sıklıkla olması üzerine gidenlerin de gezebileceği ve vakit geçirebileceği yer seçeneği de fazladır. Bebek sahilinden Rumeli Hisarına doğru gidildiğinde Orhan Veli Kanık anıtının yer aldığı Aşiyan Parkı vardır. Parkın yanından ilerlediğimizde ise Aşiyan Köşkü'nü göreceksiniz. Köşkün diğer adı da Aşiyan Müzesi olarak bilinirken müze içerisinde Tevfik Fikret'in kabride yer almaktadır.

Aşiyan Müzesinden çıkış yapıldıktan sonra göreceğiniz yokuşta yol boyunca ahşap evler ve Rumeli Hisarı'nın arkasını göreceksiniz. Rampalı ve uzun yokuşu çıkılmasıyla karşınıza Hisar Üstü Nispetiye Caddesi de yer alan Duatepe parkı çıkar. Fotoğraflar çekinip anılar biriktirebileceğiniz birçok alan mevcut.

Bebek sahil nereye bağlı?

1452 yılında yani İstanbul'un fethinden önce Boğaz'ın kuzeyinde oluşabilecek sorunlara karşı önlem amaçlı 4 ay gibi kısa sürede bitirilen Rumeli Hisarı bulunmaktadır. Sultan I.Beyazıt'ın yaptırdığı Anadoluhisarı'nın tam karşısında ise İstanbul Boğazı'nın en dar ve akıntılı kısmı bulunmaktadır. 1953 yılında restore edilerek kullanıma açılan Rumeli Hisarı'nın toplam da 17 tane kulesi bulunmaktadır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal