İstanbul, Ankara ve İzmir'den kaç milletvekili çıkıyor? Hangi ilden kaç millet vekili çıkacak? İllere göre milletvekili sayıları

2023 seçimlerinde Milletvekilli sayılarının illere göre dağılımı belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen yeni kararın Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir'den kaç milletvekilinin çıkacağı merak konusu oldu. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'den kaç milletvekili çıkacak? Hangi ilden kaç millet vekili çıkacak? İşte, İllere göre milletvekili sayıları..

05.04.2022-12:43 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-12:43) İstanbul, Ankara ve İzmir'den kaç milletvekili çıkıyor? Hangi ilden kaç millet vekili çıkacak? İllere göre milletvekili sayıları

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri yaklaşırken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yaptığı değerlendirmeler sonrasında Türkiye genelinde illerin kaç milletvekili çıkaracağı konusunda kararını verdi. Verilen karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanırken, hangi ilden kaç vekilinin çıkacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Hangi ilden kaç millet vekili çıkacak?

İstanbul, Ankara ve İzmir'den kaç milletvekili çıkarıyor?

Yüksek Seçim Kurulu, TÜİK'den elde ettiği verilere dayanarak hazırladığı rapor ile birlikte illerin milletvekili sayılarını güncelleyerek tekrar belirledi. Rapora göre 2023 seçimlerinde İstanbul 98 milletvekili çıkarırken Ankara 36 milletvekili İzmir ise 28 milletvekili çıkarak. Seçimlerde Bursa 20 ve Antalya'da 17 vekil çıkarmış olacak. Seçimlerde 18 ve üzeri vekil çıkaracağı için İstanbul 3, Ankara 3, İzmir 2 ve Bursa 2 seçim bölgesine ayrılmış oldu.

Hangi ilden kaç millet vekili çıkacak?

Hangi ilden kaç millet vekili çıkacak?

YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında ise İstanbul, Ankara ve İzmir harici diğer illerin de kaç vekil çıkaracağı belli oldu. O iller ise Resmi Gazete'de şöyle yayınlandı:

İllere göre milletvekili sayıları

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal