İşsizlik Ödeneği Ne Zaman Biter?

İşsizlik ödeneği nedir? İşsizlik ödeneği ne zaman biter? Kimler işsizlik maaşı alabilir?

23.05.2021-17:59 - (Son Güncelleme: 23.05.2021-18:06) İşsizlik Ödeneği Ne Zaman Biter?

Koronavirüs salgını sebebi ile iş hayatı içerisinde yaşanmakta olan sıkıntılar için vatandaşın en büyük desteklerinden birisi olarak görülen işsizlik ve kısa çalışma ödeneğinin ne zaman biteceği merak edilip cevabı araştırılmaya başlandı. Peki, işsizlik ödeneği ne zaman biter?

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTER?

Vatandaşların büyük bir merak ile sorgulamış olduğu maaşın bir kısmının patron yerine İşsizlik Fonu'nun yatırmış olduğu kısa çalışma ödeneği önceki haftalar içerisinde bir kez daha uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kısa Çalışma Ödeneği Nisan, Mayıs ve Haziran'ı kapsayacak şekilde sürecek.' şeklinde ifade etmişti.

2021 senesi Mart ayı içerisinde, önceki dönemde ödemesi devam edenler ile birlikte beraber toplamda 1 milyon 139 bin 743 kişi için İşsizlik Sigortası Fonu'ndan toplamda 1 milyar 750 milyon TL'lik kısa çalışma ödemesi yapılmıştı. Yine aynı dönem içerisinde, önceki dönemde ödemesi halen devam edenler ile birlikte beraber 723 bin kişiye toplamda 959 milyon TL'lik nakdi ücret desteği ödemesi sağlanmıştı.

Ödemeler, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara PTT üzerinden yapılıyor. İBAN numarası ödeneğin hesaplara yatırılması maksadıyla büyük önem taşıyor. Açıklamaya göre İşsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneğinin hesabına yatırılması için ilk önce İŞKUR'un internet sitesi adresine giriş yapılmalı. Sayfaya giriş işlemi yapıldıktan sonra IBAN bilgilerinizi girmek ya da güncellemek için gerekli işlemi yapın. Açılan yeni sayfanın en altında yer alan IBAN kutusu yazan yere paranızın yatmak istediği hesabınızın İBAN numarasını yazıp girin. Bilgilendirme metnini okuyup kabul edilmesinin ardından kaydetme tuşuna basın. Bu işlemlerin ardından ödeneğiniz belirtmiş olduğunuz hesabınıza yatacaktır.

KİMLER İŞŞİZLİK MAAŞI ALABİLİR?

Kendi istek ve kusuru haricinde işsiz kalanlar, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlar ve işten çıkmış oldukları tarihten önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olanlar işsizlik maaşı için başvuruda bulunabilir.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından, asgari ücret üzerinden belirlenen diğer ödenekler de belli oluyor. İşsizlik maaşı da merak edilen bu ücretlerden birisi. Buna göre 2021 senesinde alınabilecek en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise 2 bin 840 lira.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal