İşsiz kaldım diye üzülmeyin! İŞKUR işsizlere 18.000 TL ÖDEME + İŞ SAHİBİ yapıyor

İŞKUR tarafından işsiz kalan vatandaşlara 18.694 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Yeni düzenlenen program kapsamında işsizlik ödeneği alanlar da maaşına ek günlük 326 TL ödeme alabilecek.

23.03.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-13:07) İşsiz kaldım diye üzülmeyin! İŞKUR işsizlere 18.000 TL ÖDEME + İŞ SAHİBİ yapıyor

İŞKUR tarafından işsiz çalışmayan vatandaşlara harika bir haber duyuruldu. İŞKUR tarafından kayıtlı olan işsizlerin mesleki deneyim edinebilmeleri amacıyla yeni bir program başlatıldı. Program kapsamında işsizlerin deneyim kazanmaları ve istihdama katkı sağlamalarını yükseltmek için eğitim desteği sunulacak. Haftada 6 gün, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanan bu eğitim programı kapsamında işsiz öğrencilere günlük olarak 650,99 TL ödeme yapılacak. Bazı iş kollarıyla sınırlı olan bu eğitim programında İŞKUR’a katılım sağlayan her adaya aylık olarak 17.000 TL nakit ödeme yapılacak.

İŞKUR eğitim programlarını kimler katılabilir?

  • 15 yaşını doldurmuş olması 
  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması 
  • İşverenin birinci ya da ikinci derece kan hışmı ya da eşi olmaması 
  • Emekli olmama durumu 
  • Kurum kapsamında aynı meslekte düzenlenmiş olan kurs ya da programı tamamlamamış olması 
  • Programa katılmama konusunda herhangi bir yaptırım uygulanmıyor olması 
  • Meslek ve iş danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak

İşsiz kaldım diye üzülmeyin! İŞKUR işsizlere 18.000 TL ÖDEME + İŞ SAHİBİ yapıyor

İŞKUR eğitim programlarında kaç TL ödeniyor?

İŞKUR tarafından başlatılan bu eğitim programı kapsamında vatandaşlara programa katılım sağladıkları günler üzerinden günlük ödeme sağlanıyor. İş arayan statüsünde bulunan katılımcı vatandaşlara  günlük 653,93 TL, öğrenci tam sayılanlara 653,93 TL, öğrenci kıst sayılanlara ise 490,95 TL ödeme sağlanıyor. İşsizlik ödeneği alan vatandaşlara ise günlük olarak 326,97 TL nakit ödeme sağlanıyor. 

Buna ek olarak geleceğin mesleği olarak nitelendirilen meslekler için düzenlenmiş olan programlara katılım sağlayanlar ise günlük olarak 719,32 TL nakit ödeme alabiliyorlar. 

İŞKUR eğitim programlarını nasıl katılım sağlanır?

İŞKUR işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayacak olan vatandaşlar günde en az 5, en fazla ise 8 saat olmak üzere haftada 6 günü geçmeyecek şekilde programa katılım sağlamak durumundadır. Yine haftalık olarak 45 saati tekabül edecek bu eğitim programı için İŞKUR’a kayıtlı bir işsiz olmak gerekiyor. İmalat ve bilişim sektöründeki mesleklerde ve iş yerlerinde en fazla 6 ay, diğer sektörler kapsamında ise en fazla 3 ay olmak üzere program düzenlemesi yapılıyor. Bulut bilişim, siber güvenlik, kodlama, oyun geliştirme uzmanı gibi gelecek teşkil eden meslekler için ise iş başı eğitim programlarına katılım sağlayan kişilerin 18  - 29 yaş arası olmalı. Ek olarak 9 ay boyunca sürecek olan eğitim programlarına katılım sağlamaları gerekiyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal