İsrailli Bakandan nefret söylemi: Gazze'deki yıkımdan gurur duyuyorum!

İşgalci İsrail yetkililerinden beklendik açıklamalar geliyor. Kadının Statüsünü Geliştirme Bakanı May Golan, Gazze Şeridi'nde yapılan soykırımdan gurur duyduğunu söyledi.

22.02.2024-17:20 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-17:20)

Filistinlilere karşı uygulanan barbarlığı gurur vesilesi kılan İsrail'de Kadının Statüsünü Geliştirme Bakanı May Golan, ülkesinin zorla aç ve susuz bırakarak insanlık felaketine yol açtığı Gazze Şeridi'nde neden olduğu "yıkımdan gurur duyduğunu" şeklinde ifade etti.

‘‘Bu yıkımdan gurur duyuyorum!’’

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Bakan Golan, İsrail Meclisinde yaptığı konuşmada, ülkesinin Gazze'deki yıkım saldırılarını savundu. "Ben şahsen Gazze'nin yıkımından gurur duyuyorum" diyen Golan, "Bundan 80 yıl sonra bile her bebek torunlarına Yahudilerin yaptıklarını anlatacak" şeklinde konuştu.

Binlerce sivil öldürüldü!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Onlarca yıl abluka ve işgalde bulunan İsrail Devleti, 7 Ekim 2023'ten bu yana 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürüyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 313 Filistinli öldürüldü, 69 bin 333 kişi yaralandı. Okullar, hastaneler ve evlere orantısız bir şekilde saldıran İsrail, enkaz altında halen binlerce ölü olduğu tahmin ediliyor. 2. Nekbe olarak ifade edilen ve hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon Filistinli de zorla yerinden edildi. Üstelik, İsrail'in engellemeleri nedeniyle bölgeye yeteri kadar yardım da ulaştırılamıyor. Filistinliler bir taraftan İsrail saldırıları diğer taraftan da her gün daha derinleşen açlıkla mücadele ediyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal