İsrail'in şeytani planı ABD'yi de korkuttu

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, içinde bulundukları savaş hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca İsrail'in yeraltı tünelleriyle ilgili planına karşı ABD'li yetkililerden de uyarı geldi.

05.12.2023-15:11 - (Son Güncelleme: 05.12.2023-17:54) İsrail'in şeytani planı ABD'yi de korkuttu

İsrail ordusu Filistin'de kanlı katliamlarına “insani ara” sonrası aralıksız devam ediyor. Dün iki okulu birden vuran İsrail onlarca kişiyi şehit etti. Son gelen bilgilere göre de; Gazze Şeridi'nde internet ve iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiği bildirildi. 

Kara saldırıları genişletiliyor

İşgalci İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari düzenlediği son basın toplantısında, İsrail'in Gazze'yi işgaline işaret ederek İsrail ordusunun "Gazze'de Hamas'ın ağırlık merkezlerine yönelik kara saldırılarını genişleteceğini" söyledi. Birliklerin sevkiyatının "halktan gizlenmediğini" söyleyen Hagari, 7 Ekim'den önce de birliklerin "her hafta sonu olduğu gibi tahminlere göre hareket ettiklerini" belirtti.

Yapılan şeytani plan ABD’yi de endişelendirdi

Öte yandan yapılan ateşkesin ardından Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlayan İsrail'in korkunç bir planın hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Gazze'de Hamas'ın en büyük kozu olan yeraltı tünellerini deniz suyuyla doldurmak için bölgeye 5 büyük su pompası yerleştiren İsrail'in bu planının büyük bir felaketle sonuçlanacağına dikkat çeken uzmanlar, deniz suyunun çok sayıda binanın çökmesine yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. İsrail'in bu planı ABD yönetimini de endişelendiriyor.

Tünelleri deniz suyuyla dolduracaklar

Times of Israel gazetesinin haberine göre; İsrail kilometrelerce uzunluğundaki Hamas'ın yeraltı tünellerini deniz suyuyla doldurmayı planlıyor. Hamas'ın yeraltı ağını yok etmeye yönelik plana göre tünellere Akdeniz'den alınan deniz suyu pompalanacak, böylece Filistinli militanlar boğularak can verecek.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal