İsrail’in içindeki kriz giderek büyüyor: Eski Başkan danışmanından Netanyahu itirafı geldi

İsrail’in saldırılara son vermemesinin arka planında "kişisel çıkarlarının" bulunduğunu söyleyen Daniel Levy, Netanyahu için çarpıcı iddialarda bulundu.

26.12.2023-10:13 - (Son Güncelleme: 26.12.2023-11:54) İsrail’in içindeki kriz giderek büyüyor: Eski Başkan danışmanından Netanyahu itirafı geldi

İsrail'de eski Başbakan Ehud Barak hükümetinin danışmanlarından Daniel Levy, Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için "en zor siyasi dönemin başlangıcı olacağını" belirterek, Netanyahu'nun saldırılara son vermemesinin arka planında "kişisel çıkarlarının" bulunduğunu söyledi.

Eski İsrailli müzakereci Levy, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve ABD'nin İsrail'e verdiği siyasi ve askeri desteği eleştirerek saldırılara son vermeyen Netanyahu'nun politik amacına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Levy, Gazze'deki insani durumun ciddi boyutlara ulaştığına dikkati çekerek, "Söyleyecek söz bulamıyorum. Eğer insani yardım kuruluşlarının, Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarının söylediklerini takip edersek yarım milyona yakın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyuyoruz" dedi.


"Netanyahu için en zor siyasi dönem olacak!"

Daniel Levy, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi için Netanyahu üzerinde yetersiz de olsa bir baskının bulunduğu görüşünü paylaştı. Levy, "Netanyahu'nun kişisel olarak dikkate aldığı diğer tüm hususların yanı sıra bu savaşın sona ermesinin kendisi için 'en zor siyasi dönemin başlangıcı' olacağını da unutmamalıyız. Dolayısıyla diğer faktörlere ek olarak bu savaşın sona ermemesinde kişisel çıkarı var." ifadelerini kullandı.

İsrail'in, silahlı gruplar ile siviller arasında ayrım gözetmeksizin Gazze'ye yönelik hava ve topçu bombardımanı düzenlediğini belirten Levy, bunun 20 binden fazla insanın ölümüne yol açtığını ve enkaz altında ne kadar sivil olduğunun bilinmediğini kaydetti. Levy, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 8 binden fazla çocuğun öldürüldüğüne işaret ederek, meydana gelen insani felaketin etkilerinin görüldüğünün altını çizdi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal