İsrail'in Gazze'deki zulmü bitmek tükenmek bilmiyor: 1 milyona yakın insanın canı tehlikede

İsrail'in Filistin'e karşı işgalci politikası bitmek tükenmek bilmiyor. İsrail güçlerinin yardım girişlerine izin vermemesi sonucu 1 milyona yakın Gazzelinin hayatının tehlikede olduğu belirtildi. İşte detaylar...

13.01.2024-19:29 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-19:29)

7 Ekim’den bu yana süregelen İsrail- Filistin savaşı, İsrail’in işgalci tutumuyla sürüyor. 3 aylık zaman diliminde Gazze Şeridi’nde neredeyse hayat durmuş vaziyette. Okullar, üniversiteler, hastaneler ve konutlar enkaz oldu. Son açıklanan verilere göre ise bölgedeki ölü sayısı 23 bin civarına çıktı.

1 milyona yakın insanın hayatı tehlikede

Öte yandan Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin orta ve kuzey bölgelerine insani yardımların girişlerine izin vermemesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, yaklaşık 800 bin kişinin hayatının tehlikede olduğu vurgulanırken Gazze kentine 700, kuzeye 600 olmak üzere günlük 1300 tır insani yardıma ihtiyaç duyulsa da İsrail’in kıtlık yaşattığı da gelen Haberler arasına yer alıyor. Açıklamada, İsrail'in insani yardımların girişine izin vermediği, bölgeye ulaşmaya çalışan yardım tırlarına ateş açtığı, içme suyu kaynakları ve su kuyularını hedef aldığı kaydedildi.

Gazze

“Derhal insani ateşkes” çağrısı yapılmıştı

İnsanların açlık ve susuzluktan ölmesinden İsrail'in yanı sıra uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletlerin sorumlu olduğu ve saldırıların derhal sonlandırılması talep edildi. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ise geçtiğimiz günlerde Gazze'deki durumun eşi benzeri görülmemiş düzeyde kötüleştiğini vurgulayarak, uluslararası topluma "derhal insani ateşkes" çağrısında bulunmuştu.

(AA) 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal