İsrail'e karşı cephe artıyor: Küba'dan sonra o ülke de Güney Afrika'nın açtığı davaya destek verdi

İsrail'in Gazze'de insanlık suçuna devam etmesinin ardından Güney Afrika tarafından açılan soykırım davasına destek artıyor. Küba'nın ardından Güney Afrika'nın soykırım davası desteğine Kolombiya'dan da geldi. İşte detaylar...

22.01.2024-21:38 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-21:38)

2023 Ekim ayında başlayan İsrail- Filistin savaşında, Gazzeli masumlar İsrail tarafından ölmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ise buna tepki olarak Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanında İsrail’e karşı soykırım davası açtı. Bu davaya birçok ülke destek vermeye başladı.

Kolombiya

Güney Afrika’ya destek verdi

Geçtiğimiz günlerde Küba bu desteğe katılırken, Kolombiya da bundan geri kalmadı.  Kolombiya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Leyva, Uganda'nın başkenti Kampala'da 19-20 Ocak'ta düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'de "derhal" ateşkes çağrısında bulundu. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da, Güney Afrika'nın UAD'de İsrail'e karşı açtığı soykırım davasını destekleyeceklerini duyurmuştu.

“Girişimi takdir ediyoruz”

Bakan Leyva konuyla ilgili "Uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı tüm eylemleri kınıyoruz. Güney Afrika'nın, Soykırım Sözleşmesi'nin İsrail tarafından ihlal edildiğine ilişkin mahkeme önünde sunduğu girişimi takdir ediyoruz. Yüz binlerce insanın hayatına mal olan bu çatışmayı kesin bir çözüme kavuşturacak uluslararası bir barış konferansının yapılmasını koşulsuz destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal