İsrail’e bir ülkeden daha rest: Benim lügatımda İsrail’le normalleşme yok

İsrail ile Filistin arasında devam eden savaşta neredeyse 1 ay geride kaldı. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 9 bini geçerken İsrail son günlerde hava saldırılarını artırdı.

04.11.2023-10:39 - (Son Güncelleme: 04.11.2023-17:22)

İsrail ile Hamas’ın askeri kolu Kassam Tugayları arasında süren çatışmalar gün geçtikçe şiddetleniyor. Savaşın 29. gününde de saldırılar durmaksızın sürerken bölgede yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Gazze’de binden fazla krater oluştu

İsrail savaşın başlamasından bu yana Gazze'ye 10 binden fazla bomba attı. İngiliz Guardian gazetesi, İsrail bombardımanı sonrası Gazze'nin uydu görüntülerini analiz etti ve yaklaşık 10 kilometrekarelik alanda uzaydan görülebilen 1000'den fazla krater tespit etti.

İsrail Hamas

Çocuk hastanesi hedef alındı

İsrail ordusunun, Gazze'nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'nin girişini bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. İsrail ordusu, ayrım gözetmeksizin okul, hastane, sivil yerleşim yerlerini vuruyor. Dün akşam saatlerinde Şifa Hastanesi'nde bulunan ambulans konvoyuna saldıran İsrail savaş uçakları, saatler sonra Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde binlerce Filistinlinin sığındığı BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) bağlı okulu vurmuştu.

Tunus’tan İsrail’e rest

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Tunus resmi televizyon kanalında halka sesleniş konuşması yaptı. Tunus Halk Meclisi'nde dün görüşülen İsrail ile normalleşmeyi suç sayan yasaya ilişkin değerlendirmede bulunan Said, "Benim lügatımda (İsrail ile) normalleşme yok. Tunus'un normalleşmeye karşı tutumu sabittir. Parlamentoda görüşülen normalleşmeyi suç sayan yasa tasarısı konusundaki tutumumuz değişmedi. Değiştiği takdirde bu, Filistin halkına karşı ihanet olur." ifadelerini kullandı. Tunus'un tüm gücüyle Filistin'in yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Said, "İşgal sona erene kadar Tunus, Filistin'e her türlü desteği sağlayacaktır. Filistinlilerin işgale karşı mücadelesi, mazlumların hak mücadelesidir. İşgalci devletle herhangi bir şekilde ilişki kurmak, Filistin halkına ihanettir, bu suçu işleyenlere Ceza Kanunu'nun 60'ıncı maddesinin uygulanması gerekir." dedi.

47 tır daha sınırdan geçti

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır Kızılayı'nın, içerisinde gıda, tıbbi malzeme ve çadır bulunan 47 yardım TIR'ını Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırdığı duyuruldu. Gazze'ye şu ana kadar 421 yardım TIR'ının geldiği belirtilen açıklamada, yakıt girişine ise halen izin verilmediği ifade edildi. (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal