İsrail’den Gazze'ye gece saldırısı: Bir gecede 80 kişi hayatını kaybetti!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca gerçekleştirdiği saldırılarda en az 80 Filistinlinin öldüğü açıklandı.

16.03.2024-09:23 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-11:20)

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail, Nusayrat Mülteci Kampı ve Gazze kenti başta olmak üzere Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdü. İsrail ordusunun, sivil ev ve binaları hedef alan saldırılarında en az 80 Filistinli öldürüldü, birçoğu da yaralandı. Gazze kentindeki el-Cela Caddesi'nde bir evi bombalayan İsrail güçleri, birçok kişinin enkaz altında kaldığı bir trajediye neden oldu. Ayrıca, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınında yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu 7 katlı bir binayı hedef alarak yerle bir etmiş, onlarca kişi ölmüş ve enkaz altında kalmıştı. Sivil savunma ekipleri, binanın enkazından 5 Filistinlinin cenazesini çıkardı ve çalışmalarını sürdürdü.


Gazze'deki Tuffah Mahallesi'nde bir evi hedef alan İsrail saldırısında en az 5 Filistinli yaşamını yitirdi, birçoğu da yaralandı. Benzer şekilde, Gazze'nin Nasr Mahallesi'nde de İsrail'in bir evi bombalaması sonucu birçok kişi hayatını kaybetti. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir eve saldırarak en az 36 Filistinliyi öldürdü.


Gazze’de 30 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırıları devam ederken, bölgede insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor. Uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliği, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 490 Filistinli öldürüldü, 73 bin 439 kişi yaralandı. Binlerce kişinin enkaz altında olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal