İsrail’de işler karıştı: İşçi Parti Başkanı darbe çağrısında bulundu

İsrail’de işler karışıyor. İşçi Partisi'nin yeni başkanı halkı ayaklanmaya çağırdı. İşte detaylar…

30.05.2024-16:14 - (Son Güncelleme: 30.05.2024-16:26) İsrail’de işler karıştı: İşçi Parti Başkanı darbe çağrısında bulundu

İsrail hükümeti kendi içinde karışmaya başladı. İşçi Partisi'nin yeni başkanı Yair Golan, Başbakan Netanyahu ve hükümetine karşı halka itaatsizlik çağrısı yaptı. 

Haber7’nin haberine göre; İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulme dünyadan tepkiler artmaya başladı. Birçok devlet Filistin’i devlet olarak tanıdıkları açıkladı. Çin Başbakanı Şi, Filistin’i devlet olarak tanıdıklarını ve yeniden yapılanmaları için destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Dünya da İsrail’e karşı tepkiler artarken İsrail İşçi Partisi'nin yeni başkanından İsrail halkına dikkat çeken bir çağrı yapıldı.

Sivil itaatsizlik çağrısı yapıldı

İçinde bulundukları sürece tepki gösteren İsrail İşçi Partisi'nin yeni başkanı Yair Golan, Netanyahu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Golan, Netanyahu ve hükümetine baskı uygulamak için "yaygın sivil itaatsizlik" çağrısı yaptı. Golan, destekçilerine Başbakan Netanyahu ve hükümet üyeleri değişene kadar yedek kuvvetlere katılmayı reddetmek gibi sivil itaatsizlik eylemleri yapılması gerektiğinin altını çizdi. Golan, "En ufak bir sivil itaatsizlik tehdidi Netanyahu'yu çılgın bir baskı altına sokuyor. Neden bundan daha kapsamlı bir şekilde yararlanmıyoruz?" dedi.

İsrail’de darbe hazırlığı 

Golan’ın sözleri İsrail’de ‘darbe mi geliyor?’ tartışmasına neden oldu. Bu durum Netanyahu destekçilerini kızdırdı. 

Golan'ın sözlerine ilişkin MK Gideon Sa'ar, kamuoyu önünde geri çekilmesi gerektiğini belirtirken Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Golan'ın sözlerinin savaş zamanında itaatsizliğe kışkırtma olduğunu öne sürerek cezai soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal