İsrail’de Devleti Kurma Vazifesi Netanyahu'nun Rakibinde

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bugün Gantz ve rakibi Netanyahu ile yaptığı görüşmenin görüşmenin akabinden, devleti kurma yetkisini Gantz’a verdi.

16.03.2020-08:02 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-07:55) İsrail’de Devleti Kurma Vazifesi Netanyahu'nun Rakibinde

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bugün Gantz ve rakibi Netanyahu ile yaptığı görüşmenin görüşmenin akabinden, devleti kurma yetkisini Gantz’a verdi.

Mevcut Başbakan Benyamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz “acil görüşme” için Cumhurbaşkanlığına istendi. Gantz’a devleti kurma yetkisi resmi bir şekildeo Pazartesi günü sunulacak.

61 MİLLETVEKİLİ'DEN DESTEK

Gantz’ın devleti kurmak için gerek duyduğu 61 milletvekilinin desteğini aldığı belirtilmişti. Mavi-Beyaz İttifakı’nın bütün 33 milletvekili, Ortak Arap Listesi Bloku’nun bütün 15 milletvekili ve Sol Partiler Birliği’nin 7 milletvekilinin 6’sı, Gantz’ı desteklediklerini belirtildi. Eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın partisi İsrail Evimiz’in 7 milletvekilinin destek vermesi belirleyici oldu.

NETANYAHU’YA DESTEK VERENLERİN SAYISI DA 58’DE KALDI

İsrail'de koalisyon devleti hazırlamak için 120 sandalyeli Meclis'te 61 milletvekilinin destek vermesi gerekiyor.

İSRAİL, BİR SENEDE SEÇİM

İsrail’de geçtiğimiz sene biri 9 Nisan, diğeri de 17 Eylül'de olarak iki erken seçim yapılmış fakat sağ ve sol blok koalisyon devletini kurmak için gerekli sayıya ulaşamamış bu sebeple 2 Mart'ta seçmenler bir sene içerisinde üçüncü defa sandığa gitmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal