İsrail, Türkiye'yi Hedef Alan Küstah Paylaşım Sonrası Özür Diledi!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan paylaşım skandalı sonrası İsrail Büyükelçiliği Türkiye'den özür dilediğini bildirdi.

03.11.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-10:52)

Son dakika gelen bilgilere göre, İsrail Büyükelçiliği Resmi Instagram hesabı üzerinden Türkiye'yi hedef alan paylaşım hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada paylaşımın kendilerine ait olmadığını iddia etti.



İSRAİL'DEN ÖZÜR MESAJI

İsrail Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşme sırasında yapılan skandal paylaşım hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Büyükelçiliğimize ait resmi sosyal medya hesaplarımızdan biri siber saldırıya maruz kalmış, saldırıya müdahalemiz devam ederken hesabımız aracılığıyla bir takım uygun olmayan içerikler paylaşılmıştır” 


NELER YAŞANMIŞTI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden yapılan görüşmeler sırasında, İsrail Büyükelçiliği yaptığı paylaşımda şu sözlere yer vermişti; “Dışişleri F-35'ler yerine iPhone 13 Pro için bastırıyor". Yapılan paylaşım kısa süre içinde silinirken İsrail Büyükelçiliği yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; "Üzülerek bildiririz ki, 02 Kasım 2021 tarihinde 22.10 sularında Büyükelçiliğimize ait resmi sosyal medya hesaplarımızdan biri siber saldırıya maruz kalmış, saldırıya müdahalemiz devam ederken hesabımız aracılığıyla bir takım uygun olmayan içerikler paylaşılmıştır. Bu paylaşımların tarafımıza ait olmadığını kamuoyunun bilgisine sunar, bu uygunsuz paylaşım nedeniyle yaşanan her tür olumsuzluk ve karmaşa konusunda üzüntülerimizi bildiririz."

BAŞKAN ERDOĞAN-JOE BİDEN GÖRÜŞMELERİ

Görüşmede iki lider, Türkiye-ABD ilişkilerini güçlendirmek ve ilerletmek için müşterek irade beyanında bulundu. Bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda anlaşma sağlandı.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda karşılıklı atılacak adımların müzakere edildiği görüşmede, NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Biden ile görüşmesi TSİ 12.15'te başladı. Görüşme öncesi fotoğraf çekiminde bulunurken, ABD'li gazetecinin "Türkiye'ye F-16'ları vermeyi planlıyor musunuz?"  sorusuna Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden şu yanıtı verdi;  "İyi bir görüşme yapmayı planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim sonunda Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşeceği öğrenildi.

TÜRKİYE İLE YAPICI İLİŞKİLER DEVAM EDECEK

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ile Erdoğan'ın Roma'da G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Biden'ın Türkiye ile yapıcı ilişkilerin sürdürülmesi, iş birliği alanlarının genişletilmesi ve anlaşmazlıkların etkin biçimde çözülmesini istediği belirtildi. Joe Biden'ın Türkiye'nin Afganistan'daki NATO misyonuna yaklaşık 20 yıl katkıda bulunmasına teşekkür ettiği bildirildi.

Başkan Erdoğan-Joe Biden görüşmesinde, Suriye'deki siyasi süreç, Afganistan'da ihtiyaç sahiplerine insani yardımın ulaştırılması, Libya'daki seçimler, Doğu Akdeniz'deki durum ve Kafkasya'nın güneyindeki diplomatik sorunların da gündeme geldiği açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal