İsrail sivil katliamına hız kesmeden devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırılarda 42’inci gün geride kaldı. Gece boyunca Gazze’nin pek çok noktasını vuran İsrail ordusu, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep oldu.

17.11.2023-09:17 - (Son Güncelleme: 17.11.2023-17:18)

İsrail ordusu tarafından abluka altına alınan Gazze Şeridi’nin farklı noktalarına gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişi yaşamını yitirirken en az bir o kadar da yaralı olduğu bildirildi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na "İsrail işgal güçlerinin gerçekleştirdiği katliamda" en az 11 Filistinli öldü, bazıları da yaralandı.

İsrail bombardımanı sürüyor

AA’nın haberine göre; İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor.

İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'nin Şeyh Rıdav, Tuffah ve Şucaiyye mahallelerine, Yafa Caddesi, Gazze kenti ve Nezzale bölgesine rastgele ateş açtı.

İsrail'in, Deyr el-Belah'taki Bureyc Mülteci Kampı ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş bir grup insanı hedef alması sonucu ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail Filistin Saldırı

İşte dakika dakika bölgede yaşananlar;

07:31 İsrail'in Batı Şeria'da düzenlediği SİHA saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti, 3'ü ağır yaralandı.

06:03 İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına gece boyu düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

06:01 ABD'nin New York kentinde Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden göstericiler, New York sokaklarında ellerinde pankart ve Filistin bayrakları taşıyarak yürüdü.

04:51 ABD'nin Şikago kentinde'deki Federal Plaza önünde, Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Sağlık çalışanlarının düzenlediği protestoda İsrail'in Gazze'de ki hastaneleri hedef almasına tepki gösterildi.

04:14 ABD'nin başkenti Washington D.C'deki Capitol Hill bölgesinde Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Hart Senato Ofis Binasında toplanan Filistinli kadınlar, Amerikalı doktorlar ve "CodePink" olarak da bilinen sivil toplum örgütü üyeleri, kadın senatörlere ateşkes çağrısında bulundu.

02:48 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti ve mülteci kampına onlarca askeri araçla baskın düzenledi.

02:31 Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Önal, "BM Güvenlik Konseyi'nin reform ihtiyacı inkar edilemez ve geciktirilemez. Yapısal felç hali nedeniyle BMGK, Filistin'de ateşkes sağlama konusunda başarısız olmuş ve Filistin halkının tarif edilemez acısını dindirememiştir." dedi.

01:30 Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nin, İsrail'e ait askeri noktalara saldırı düzenlediği belirtildi.

01:04 İsrail'in, karadan ve havadan yoğun saldırılar düzenlemesine ve halka güneye gitmeleri konusunda sürekli çağrı yapmasına rağmen, 807 bin kişinin halen Gazze ve Kuzey Gazze vilayetlerinde yaşadığı belirtildi.

01:02 İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da çıkan olaylarda açtıkları ateş sonucu 2'si çocuk 4 Filistinli yaralandı.

00:23 Polonya'nın başkenti Varşova'da Filistinliler, "Acımızı Haykırıyoruz" adlı etkinlik düzenleyerek, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları kınadı.

00:08 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir sivil yerleşim alanını bombaladı.

00:02 Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nde büyük bir gıda açığının söz konusu olduğunu ve buradaki halkın geniş çapta açlıkla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal