İsrail sirenleri yaktı! Bakanlık acil durum çağrısı yaptı

Filistin ve Lübnan'da gerilimi arttıran İsrail'de kazan kaynıyor. Sağlık Bakanlığı, bütün hastanelere acil durum çağrısı yaptı. İşte detaylar...

10.01.2024-10:53 - (Son Güncelleme: 10.01.2024-18:08) İsrail sirenleri yaktı! Bakanlık acil durum çağrısı yaptı

7 Ekim’den bu yana Filistin’e saldıran İsrail, Lübnan’a da saldırıyor. Orta Doğu’daki gerilim devam ederken İsrail Sağlık Bakanlığının, Lübnan'daki Hizbullah ile gerilimin giderek artması üzerine, ülkenin kuzeyindeki hastanelere binlerce yaralıyı barındırmaya hazırlanmaları talimatı verdiği bildirildi.

Hizbullah ile çatışmalar arttı

İsrail'in 2 Ocak'ta Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'yi, 8 Ocak'ta da Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Visam Hasan Tavil'i suikastle öldürmesi üzerine İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalar arttı.

Bakanlıktan acil çağrı

Bunun yanı sıra İsrail Sağlık Bakanlığı, son günlerde ülkenin kuzey kesimde gerilimin artması üzerine hastanelere binlerce yaralıyı kabul etmeye hazırlanma talimatı verdi. İsrail Sağlık Bakanlığı ayrıca sağlık personelinin yaralandığı veya yedek hizmete katılmak zorunda kaldığı bir duruma karşı hazırlık yapıyor ve bu nedenle yurt dışından yedek doktor da ayarladığı öğrenildi.

Hastanelere talimat verildi

İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Moshe Bar Siman Tov da İsrail'deki tüm hastanelere, acil durum moduna geçebilecek şekilde hazırlıklı olmaları talimatını verdi. Buna göre hastaneler zorunlu hallerde barınaklara taşınacak, taburcu edilebilecek hastalar taburcu edilecek ve çok sayıda yaralıyı kabul etmeye hazırlanacak. Dünyanın farklı yerlerinde "gönüllü olarak İsrail'e yardım etme isteklerini dile getiren" yaklaşık 7 bin Yahudi doktor var ve gerekirse yardım için İsrail'e gelmeleri isteneceği de gelen Haberler arasında yer alıyor.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal