İsrail savunmasızlara acımıyor: Yine hastaneler hedef alındı

İsrail, 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda birçok kez hastaneleri hedef almıştı. Alınan son bilgilere göre İsrail bu kez Gazze'deki El-Avde ile Endonezya Hastanesi'nin çevresini bombaladı. İşte detaylar…

10.11.2023-09:39 - (Son Güncelleme: 10.11.2023-17:30)

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yanan abluka altına aldığı Gazze Şeridi’ndeki hastaneleri hedef almaya devam ediyor. Tel Aviv güçleri bu kez El-Avde ile Endonezya Hastanesi çevresini bombaladı.

Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu, yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlilerin sığındığı Endonezya Hastanesi'nin çevresine çok şiddetli saldırılar düzenledi.

İsrail yine hastaneleri hedef aldı

AA’da yer alan habere göre; Saldırıların hastanenin bazı bölümlerinde ciddi hasara yol açtığı ve insanlar arasında ciddi panik oluşturduğu belirtilen haberde, ölen ve yaralananların olduğu aktarıldı.

İsrail Hastane Saldırı

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'de yer alan El-Avde Hastanesi çevresini bombaladığı belirtildi.

Saldırıda gönüllü bir sağlık görevlisinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, Kızılay'a ait iki ambulansın da hizmet dışı kaldığı aktarıldı.

Filistin Kızılayı yetkilileri de yaptıkları yazılı açıklamada, uluslararası topluluğa "büyük bir felaket" yaşanmadan önce tıbbi malzeme ve yakıt sağlamak için acil müdahale çağrısında bulundu.

İsrail savaş uçakları abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesi'ni gece ilk saatlerde "doğrudan" hedef aldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal